İSTANBUL, () - KOÇ Holding'in kurucusu merhum Vehbi Koç'un isteğiyle 1989 yılında başlayan ve bugün dev bir spor organizasyonuna dönüşen Koç Topluluğu Spor Şenliği, 25'inci yılında 30 şirket ve 4 bine yakın çalışanın katılımıyla gerçekleşti.

Koç Topluluğu Spor Kulübü tarafından bu yıl 25'incisi düzenlenen ve 72 gün süren Koç Topluluğu Spor Şenliği sona erdi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da toplam 841 müsabakaya sahne olan Spor Şenliği'ne 30 şirketten 4 bine yakın çalışan katıldı. Tenis, yelken, yüzme, voleybol, futbol, veteran futbol, satranç, atletizm, basketbol, masa tenisi, bowling ve bu yıl eklenen dragonboat ile toplam 12 branştaki karşılaşmalar ise 72 gün sürdü. En çok kupayı şirketine götüren Arçelik ve Ford Otosan çalışanları olurken, onları Yapı Kredi Bankası ve TÜPRAŞ çalışanları izledi.

Müsabakaların son gününde oynanan ve FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek'in yönettiği Bölgeler Arası Futbol Süper Kupa final karşılaşmasında ise normal süresi 1-1 biten maçın uzatma devresinin son anlarında ağları havalandıran TÜPRAŞ, Arçelik'i 2-1 yenerek kupaya uzandı. Maçın ardından yapılan ödül töreninde dereceye giren takım ve sporculara ödülleri takdim edilirken, TÜPRAŞ'lı sporcular kupayı Koç Holding CEO'su Turgay Durak'ın elinden aldı.

Koç Topluluğu Spor Kulübü'nün Nakkaştepe'deki tesislerinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, sadece Türkiye'de değil dünyada da kurum içinde gerçekleşen eşine az rastlanır bir spor organizasyonuna sahip olmaktan dolayı büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti. Türkiye'nin başta olimpiyatlar olmak üzere uluslararası arenada önemli başarılar elde edeceğine inandıklarını ifade eden Durak, "Bu nedenle hem kendi çalışanlarımızın hem de toplumun diğer kesimlerinin spor yapmasını teşvik ediyor ve destekliyoruz. Kurucumuz merhum Vehbi Koç'un başlattığı ve bugün önemli bir spor organizasyonu haline gelen spor şenliğimizin bu yıl 25'incisini gerçekleştirdik. Ayrıca yine Üniversite Sporları Federasyonu ana sponsorluğumuz çerçevesinde, 185 üniversiteden 22 bini aşkın sporcunun 46 branşta yarıştığı Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nı düzenliyoruz" dedi.

Milli Olimpiyat Komitesi'nin ana sponsorluğunu yakın zamanda üstlendiklerini de hatırlatan Durak, "Türkiye'de olimpik ruhu yaymak ve spor bilincini oluşturmak adına çıktığımız bu yolda, farklı kesimler için ilham kaynağı olabilir ve bu alana verilen desteğin artışında etkin bir rol oynayabilirsek ne mutlu bizlere" diye konuştu.