MOSTUROĞLU: "SONUÇTA ÇIKAN TABLO 3 TEMMUZ SÜRECİNDEN BERİ YAŞADIĞIMIZ OLAYLARDA CAMİAMIZIN, TARAFTARIMIZIN OLDUĞU GİBİ GENEL KURULUMUZUN DA BÜYÜK BİR DESTEKLE BİZİM ARKAMIZDA DURDUĞU YÖNÜNDE" "İLK GÜN GENEL KURUL AÇILDIĞINDA DIŞARDA TOMA'LAR VARDI. BUNA İNANAMADIK. BİZİM TARİHİMİZ BOYUNCA BU TİP GENEL KURULLAR YAŞANMAMIŞ"  Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, Aziz Yıldırım'ın yeniden başkanlığa seçilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu kadar büyük farkı beklemiyordum" dedi.

Kiğılı, başkan Aziz Yıldırım'ın yaklaşık 6 bin 800 oy aldığını ifade ederek, "Bu kadar büyük farkı beklemiyordum. Kongreye yaklaşık 10 bin üye katıldı. Bize atmayan 2 bin 300 kişi de Fenerbahçeli. Biz daha çok çalışacağız. Karşımızda muhalefet de olsa onlar bizim dostumuz. Onları da bu medenice hareketlerinden dolayı kutluyorum. Onlarla beraber el ele vereceğiz, yarınlarda daha iyi bir Fenerbahçe'yi meydana getirmek için elimizden ne gelirse çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Başkan Aziz Yıldırım 'Fenerbahçe’yi satanlar yönetime giremez' diye sözleri oldu" demesi üzerine Kiğılı, "Bunlar başkanı bağlayan sözler. Onu başkana soracaksınız" dedi.

Yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu da herkesin Fenerbahçe'nin geleceği için oy kullandığını ifade ederek, "Sonuçta çıkan tablo 3 Temmuz sürecinden beri yaşadığımız olaylarda camiamızın, taraftarımızın olduğu gibi genel kurulumuzun da büyük bir destekle bizim arkamızda durduğu yönünde. Başkan bugün tahmin ediyorum seçildiği ilk günden bugüne en büyük oyu aldı, çok büyük de fark yaptı. Bu açıdan değerlendirdiğinizde manevi olarak da çok büyük anlamı var. İnşallah bu destek, bu davaya Fenerbahçe camiası, ailesi sahip çıktığı sürece iyi şeyler Fenerbahçe için olacaktır" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Aziz Yıldırım 'bu bir hesaplaşmadır' dedi, siz nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine Mosturoğlu, "Hesaplaşma, yüzleşme, nasıl isimlendirirseniz isimlendirin. Dün gündemin 10. maddesi bu konuyla direkt ilgiydi. Bugün katılımın bu boyutlarda olması, iki aday arasında farkın bu kadar büyük olması yüzleşmenin ve hesaplaşmanın tezahürü. Saat 5'e kadar oy kullanamayan, dışarda kalan da oldu. Bir camia, kulübüne bu kadar sahip çıkıyorsa özel bir durum var demektir. Bu özel durumda başkanın lehine tezahür ediyorsa başkanın dillendirdiği konunun çok önemli olduğu işaret ediyor demektir. Ben de yüzleşme ve hesaplaşma olarak görüyorum" ifadesini kullandı.

Şekip Mosturoğlu, sıkıntısı olmayan bir genel kurul geçirdiklerini de vurgulayarak, "İlk gün genel kurul açıldığında dışarda TOMA'lar vardı. Buna inanamadık. Bizim tarihimiz boyunca bu tip genel kurullar yaşanmamış. Bizim öyle bir geleneğimiz yok. O açıdan baktığınızda çok iyi bir imtihan verdik, demokrasi adına kulüp için muhalefet adına başarılı olduk" dedi.

Divan Başkanı Vefa Küçük ise çok iyi bir kongre olduğunu belirterek, "İki gün yaşadığımız kongre, son zamanların en başarılı kongresidir bana göre. Kazanan Fenerbahçe olmuştur, kazanan kongre üyeleri ve camiamız olmuştur. Seçim sonucunda da Aziz Yıldırım kazanmıştır" diye konuştu. ud (os/fg)