Serhan TÜRK/İSTANBUL, () - AYKON TED Ankara Kolejliler, ULEB Eurocup Top 16 ilk maçında Ukrayna'nın Khimik Yuzhne takımına 75-71 mağlup oldu.

Ukrayna'da yaşanan olaylardan dolayı İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta Aykon TED Ankara Kolejliler, ilk periyodu 15-23, devreyi de 38-39 önde geçti. 3. periyot sonunda 59-52 öne geçen Khimik Yuzhne, karşılaşmadan 75-71 galip ayrıldı.

Aykon TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercüment Sunter, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Birbirine çok denk iki takımız. Daha önce de rakip olmuştuk ve Ankara'daki maçı farklı kaybetmiştik, ama orada yenmeyi başarmıştık. Bugünkü maçı İstanbul'da oynamak bizim için avantajdı ama 4 sayıyla kaybettik. Bugün daha disiplin dışı oynadık. Çok erken atışlar kullandık. Kolay olmayacağını biliyorduk. Çünkü çok disiplinli, Ukrayna'da da lig birincisi bir takım vardı karşımızda. Önümüzdeki hafta Ankara'da oynayacağız ve orada 4 sayı farkı geçebileceğimize inanıyorum. Bazı düzeltmemiz gereken şeyler var ve biraz daha fazla konsantre olmamız gerekiyor. Bu turu geçeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu

Hakemler: Vicente Bulto (İspanya), Sasa Maricic (Sırbistan), Igor Dragojevic (Karadağ)

1.Periyot:15-23

2.Periyot:38-39

3.Periyot:59-52

4.Periyot:75-71

st (os)