Slovakya'nın Humenne şehrinde başlayan ve 46 ülkenin katıldığı Yıldızlar Grekoromen Dünya Güreş Şampiyonası'nın son gününde Türkiye adına mindere 5 sporcumuz çıktı.



Milli mayolar sabah seansında ilk tur maçlarında 85 kg da Enes Bilal Yeşilçiçek, Roman Chaalua (Çek Cumhuriyeti). 76 kg da Doğukan Kuru, Nıck Reenan (Amerika). 69 kg da Murat Özcan, Demur Kavtaradze (Gürcüstan). 46 kg da Ozan Tanga Ermenistan'lı Harutyan Kardanyan ve 42 kg da Kerem Kamal ise Zaur Nutiev (Azarbaycanlı) ile karşılaştı.



KEREM KAMAL FİNALDE



Sabah seansında mindere ilk olarak, 42 kg da Kerem Kamal çıktı. Azarbaycan'lı Zaur Nutiev ile karşılaşan Kamal, karşılaşmayı 11-2 teknik üstünlükle kazanarak çeyrek finale çıkan ilk sporcumuz oldu. Çeyrek finalde İran'lı Alireza Nejati ile karşılaştı. Oldukca çekişmeli geçen mücadelede Kerem Kamal, karşılaşmayı 7-0 kazanarak adını yarı finel yazdırdı. Yarı finalde Ermeni, Melikyan Hayk ile karşılaştı. Maç başlar başlamaz rakibini peş peşe çırparak maçın 22. Saniyesinde (8-0) teknik üstünlükle yenerek adını finale yazdırdı.



DOĞUKAN KURU REPESAJ'DA KAZANDI



76 kg da Doğukan Kuru ise 1. Turda Amerika'lı Nıck Reenan'ı 4-2, 2. Turda Macar Raclta Eduajird'ı 9-0 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale çıkan ikinci sporcumuz oldu. Çeyrek finalde İranlı, Abdevali Alizadeh ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 12-4 kaybeden Doğukan, repesaj karşılaşması için İran'lı Abdevali'nin finale çıkmasını bekledi. İranlı sporcu finale çıkınca Kuru, repesaj karşılaşmasına çıkmaya hak kazandı. Doğukan Kuru bronz madalya için güreşme hakkı elde etmek için Litvanya'lı Danusev Vıcıus ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 2-1 kazanan Kuru, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkan bir diğer sporcumuz oldu.



OZAN TANGA BRONZ MADAYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK.



Sabah yarı finale kaybeden ve akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak olan 46 kg da Ozan Tanga, ilk turu bay geçti. Çeyrek finalde Ermenistan'lı Harutyan Kardanyan'ı 5-4, çeyrek finalde ise Ukrayna'lı İvan Cherkas'ı da 7-4 yenerek yarı finale çıkan isim oldu. Yarı final karşılaşmasında Rus Vıcktor Vedernikov'a 4-3 yenilince Final oynama hakkını kaybetti. Ozan Tanga, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.



Öte yandan Ozan Tanga Rus sporcu karşılaşmasında kenar yönetimde görev yapan Antrenörlerden Zafer Başar, yaptığı itirazlarlar nedeniyle kırmızı kart gördü ve şampiyonadan diskalifiye edildi. Başar'ın (FİLA) disiplin komitesine sevk edileceği ve cezasının yapılacak olan yönetim toplantısında belli olacağı belirtildi.



69 kg da Murat Özcan ve 85 kg da Enes Bilal Yeşilçiçek ise, sabah seansındaki maçlarını kaybederek şampiyonadan elendiler. Final karşılaşmaları Türkiye saati ile 19.00'da yapılacak.