Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, zorlu hava şartlarına rağmen yeni sezon hazırlıklarına Avrupa şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu ile Sakarya'da devam ediyor.

Çalışmalarını Akyazı ilçesinde kendi ismini taşıyan pistte sürdüren Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu kış şartlarında antrenmanlara devam ettiğini söyledi.

Kış aylarındaki antrenmanlarda genellikle fitness salonları kullanılsa da, çalışmalarını motosikletiyle parkurda yapmayı tercih ettiğini belirten Sofuoğlu, "Bu kış günlerinde bizim için kuru hava bulmak zor. Yıllardan beri kazandığım tecrübeye göre en güzel antrenman, parkurda yapılan antrenmandır. Bu açıdan şanslıyız. Akyazı'da kendi parkurumuz var. 2016 için hazırlıklarımı yapıyorum" dedi.

Yerler kar olduğu için asfaltı kuruttuklarını ve pistte çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Sofuoğlu, kendi pistinde hata yapmadan turlar attığını, yaptığı bu çalışmalarla konsantrasyon anlamında yarışlara daha iyi hazırlandığını anlattı.

Antrenmanlara Avrupa şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nun da katıldığını aktaran Sofuoğlu, "İki kişi antrenman yapmak büyük avantaj. Toprak da benimle yarışacak seviyeye geldi. Birlikte yaptığımız antrenmanlar hem benim açımdan hem de onun açısından faydalı. Hava soğuk ama İngiltere'deki yarışlarda çok soğuk hava şartlarında yarışıyoruz. Kendimizi o tür parkurlara hazırlama açısından bu da avantaj" diye konuştu.

"Şampiyonluğu korumak şampiyonluğa ulaşmaktan daha zor"

İtalya'da takım hazırlıklarının yapıldığını ve motosikletinin de yarışlara en iyi şekilde hazırlandığını aktaran Sofuoğlu, önümüzdeki hafta İspanya'da resmi testlerin yapılacağını ardından sezon yarışları için Avustralya'ya gideceğini dile getirdi.

Elinden geldiği kadar hazırlıklarını tamamlamaya çalıştığını vurgulayan Sofuoğlu, şöyle devam etti:

"2015 yılının şampiyonu olarak 2016'nın şampiyonluğunun peşinde koşacağım. Şampiyonluğu korumak şampiyonluğa ulaşmaktan daha zordur. Artık hedef oluyorsunuz. Zor bir sezon olacağını tahmin ediyorum. Kolay kolay şampiyon olurum diye kesinlikle hiç düşünmedim. İnşallah şampiyon olabilirim ama ne kadar zor olduğunun da bilincindeyim. 2015'ten daha zor olacak. Çünkü bu sezon hedefte biz olacağız."

Toprak Razgatlıoğlu ise dünya şampiyonuyla antrenman yapmanın herkesin hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Güzel dereceler yaparak geçen yılki gibi şampiyon olmayı hedeflediğini dile getiren Razgatlıoğlu, "Hazırlıklarımızı yapıyoruz Kenan ağabey de ben de geçen yılki gibi Avrupa ve dünya şampiyonu olup Türkiye'ye dönmeyi arzuluyoruz" dedi.