Hollandalı Julia Looman ile evli olan ve temmuz ayında, 5 aylık oğulları Hamza'yı kaybeden Kenan, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, Dünya Supersport Şampiyonası'nda zirveye çıkarak, 4. kez supersport şampiyonu olmuştu.

Hollandalı Roompot Şirketi'nin ortaklarından olan kayınvalide Abdoun, geride bıraktıkları zor günlere rağmen sezonu zirvede tamamlayan damadına jest yaparak Ferrari marka son model bir otomobil sipariş verdi. 

Abdoun, Facebook hesabından kırmızı Ferrari'nin fotoğrafını paylaşarak, altına, "Hepimiz daha önce yaşamadığımız acılarla dolu bir yıl geçirdik. Kenan, inanılmaz bir şekilde dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Bu hediye senin için, çünkü seni çok seviyoruz. Keyfini çıkar ve lütfen güvenli kullan" notunu düştü.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracın 2 hafta sonra fabrikadan çıkarak kendisine teslim edileceğini belirterek, "Ailem otomobillere olan merakımı biliyordu. Bu nedenle böyle bir jest düşünmüşler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. 

ZOR BİR YIL GEÇİRMESİNE RAĞMEN ŞAMPİYON OLDU

Hollanda'da mart ayında dünyaya gelen ancak 2 ay sonra beyin kanaması geçiren minik Hamza, tüm müdahalelere rağmen temmuz ayının sonunda, 5 aylıkken hayata gözlerini yummuştu. Evladını kendi elleriyle toprağa veren milli motosikletçi, ekim ayında Fransa'da düzenlenen 11. ayak yarışını 2. sırada bitirerek, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Kenan Sofuoğlu, böylece 3 yıl sonra bir kez daha Dünya Supersport Şampiyonası'nda zirveye çıkmış oldu. Kenan 2007, 2010 ve 2012'nin ardından 4. kez Supersport şampiyonluğuna ulaştı.