ADANA'da, amatör futbol takımı Sarıçam Burukspor'u taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen ve 12 kişinin yaralandığı kazada ölen futbolcu 16 yaşındaki Fırat Sarıçam'ın cenazesi, düzenlenen törenle toprağa verildi.
Kaza, dün akşam Adana-Karataş karayolunun Yüzbaşı Köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Adana Amatör Lig U-17 C Grubu'nda mücadele eden Sarıçam Burukspor takımını taşıyan ve sürücüsünün ismi açıklanmayan 01 S 1373 plakalı minibüs, ön lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 11'i futbolcu 13 kişi yaralandı. Sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere kaldırırken, Fırat Sarıçam Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
TÖREN DÜZENLENDİ
Sarıcam Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi de olan genç futbolcu Fırat Sarıçam için bugün sabah Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Sarıçam Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Zenbilci, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Fırat Sarıçam'ın ağabeyi Alican Sarıçam ile kazadan yaralı kurtulan teknik direktörü Salih Arıyürek, güçlükle ayakta durabildi. Törenin ardından Sarıçam'ın cenazesi götürüldüğü Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.