KAYSERİSPOR’un yeni teknik direktörü Domingos Paciencia, takımının maçlarını oynadığı Kadir Has Stadı’nı gezerken en kısa sürede alt sıralardan uzaklaşacaklarını söyledi.
Robert Prosinecki’nin görevi bırakmasının ardından takımın başına getirilen Domingos Paciencia, Antalya’dan Kayseri’ye geldikten sonra yardımcıları Rui Santos ve Joao Carlos’la birlikte hemen Kadir Has Stadyumu’na gitti. Stadyumdan etkilendiğini söyleyen Domingos Paciencia, soyunca odalarını drolaştı.
"ÇOK BÜYÜK İŞTAH VE ARZUYLA GELDİM"
Kayserispor’a başarılı olmak için geldiğini ve kısa sürede tehlikeli bölgeden uzaklaşacaklarına inandığını söyleyen Paciencia, şöyle devam etti:
"Gerçekten yüksek iştah ve arzuyla geldim. Kayserispor’un ne ölçekte bir takım olduğunu biliyordum. Buraya geldikten sonra ilk ziyaretimi de stada gerçekleştirdim. Bu stadın büyük takımların sahip olacağı ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. İmkanları olan iyi bir takıma geldik. Bir an önce İçinde bulunduğumuz durumdan kurtulmak için her şeye sahibiz . Çok daha fazlasını yapabilecek bir takım. Kararımızı bunları göz önünde bulundurarak aldık. Tanıdığım oyuncular var ama daha fazla zaman geçirip daha fazla paylaşımla birbirimize kısa sürede alışacağız. Benim beklentilerimi karşılıklı diyaloglarla anlatacağım."
Kayserispor’un antrenman ve hazırlık maçlarının video görüntülerini izlediğini ve kaliteli oyunculara sahip olduğunu da belirten Paciencia, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu saatten sonra hep yukarı çıkmak isteyen oyuncu grubunu yaratmak için çalışacağız. Değerlendirmelerimizi yaptıktan sonra gerekli görürsek, takıma katkı sağlayacak bir iki futbolcu transfer edebiliriz."
Paciencia, gazetecilerin Türk futboliu ve Süper ligi ne kadar tanıdığıyla ilgili sorusuna ise, "Türkiye'des futbolun sert oynandığını biliyorum. Ben de kısa sürede lige adapte olacağım" karşılığını verdi.
Domingos Paciencia, daha sonra Genel Menacer Süleyman Hurma ve kulüp yöneticileriyle birlikte Kayserispor tesislerine geçerek bir toplanı yaptı.