KAYSERİSPOR Genel Menajeri Süleyman Hurma, ''Galatasaraylılara baraj kurduramayan, Burak'ın ofsayt golünü görmeyen, Ömer Bayram'a 2'nci penaltıyı çalamayan Cüneyt Çakır'a sitemimiz var. Türk hakemliği 1970'lı yıllara döndü'' dedi.
Hakem hatalarının nedense kendilerini bulduğunu belirten Süleyman Hurma, sezon başından bu yana oynadıkları 9 maçtan 7'sinde hakem haksızlığına uğradıklarını söyledi. Üslup ve tavırlarını bozmadan haksızlığa uğradıklarını vurgulayan Hurma, bir tv'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Açıkçası bu MHK göreve geldiğinden bu yana en fazla hakem hatasına biz maruz kaldık. Çok dramatik hatalarla karşı karşıya kaldık. Örneğin Galatasaray maçı öncesi Bursa'da haksız bir gol ve 2 kırmızı kat, çok sayıda sarı kartla 3 as oyuncumuzdan noksan bırakıldık. Zaten çok sayıda as oyuncumuz da sakat olunca, bu haksız kartlar elimizi darattı. Hakemlerden ne yazık ki saygı duyacak kararlar görmedik. Bize yapılanlarla Galatasaray'a yapılanlar arasında fark gördük. Yanılıyor olabilirim ama, Türk hakemliği ne yazık ki 1970'li yıllara döndü.''
Başarısızlığı teknik direktörü Robert Prosinecki'ye yüklemek gibi bir davranış içinde asla olmarıklarını, ligi sezon sonunda 5'inci veya 6'ıncı sırada bitireceklerini belirten Süleyman Hurma, 30 Ekim'de yapılacak olağanüstü kongre konusunda da şöyle dedi:
"Büyüklerinmiz, Kayseri'ye teşrif eden cumhurbaşkanımız, bakanımız ve diğer il yöneticileri Başkan Recep Mamur'a güvendiklerini, görevine devamını arzuladıklarını söylediler. Başkan Recep Mamur'la 8.5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Başkan görevi bıraktığı takdirde ben de ayrılırım. Burada durmam o zaman şık olmaz.'' OE(OE/AÖ)