KAYSERİSPOR Kulübü, Çaykur Rizespor’la anlaşan Engin Bekdemir’le ilgili 2'nci defa açıklama yaptı. Yönetim, Engin ve Çaykur Rizespor hakkında yasal süreç başlatılacağını bildirdi.
Kayserispor, bugünkü açıklamasında Engin'le ilgili yasal tüm prosedürleri yerine getirdiklerini öne sürerken, "Kulübümüz; haksız fesihle Kayserispor'dan ayrılan Engin Bekdemir ve bu oyuncuyu transfer eden kulüp hakkında yasal süreci başlatmıştır" dedi.
Kayserispor, daha önce de interhnet sitesinde Engin Bekdemir’le hakkında şu açıklamayı yapmıştı:
"Sözleşmeli futbolcumuz Engin Bekdemir, kulübümüzden hiçbir hak ve alacağı bulunmamasına rağmen sözleşmesini haklı bir neden olmaksızın feshetmiştir. 2011 yılında yapılmış olan TFF Statüsü değişiklikleri ile bu tür ihtilaflara ne yazık ki artık TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu bakamamaktadır. Her ne kadar TFF Başkanı Sn. Demirören’in bu sistemin son derece yanlış ve gayri adil olduğunu her ortamda belirtmesine rağmen, bu bozuk yapı değiştirilememiş ve mali fair-play’in sağlanmasına yönelik hiçbir adım atılamamıştır. Futbolcusuna hiçbir borcu bulunmayan, bir futbolcu fabrikası gibi her yıl futbolcu yetiştirerek birçok takıma da bunları transfer eden kulübümüzün bu hukuksal boşluk ve gevşeklikler nedeniyle mağdur olmasını ve bu duruma seyirci kalınmasını spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ne kadar sürerse sürsün ve devlet mahkemelerinde sporun kendine has yapısını ve ihtiyaçlarını anlatmak ne kadar zor olursa olsun, haklı olduğumuz davada hukuki mücadelemiz sonuna kadar sürecektir."