DEVELİ İlçesi'nin Şahmelik Köyü Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, üzerinde Kayserispor takım kadrosu bulunan dokudukları halıyı teknik direktör Robert Prosinecki'ye hediye ettiler.
Öğretmenlerle bir grup öğrenci, Okul Müdürü Osman Gündoğan ve beden eğitimi öğretmeni Nurcan Hodancı ile birlikte cumartesi akşamı Eskişehirspor'la karşılaşacak olan Kayserispor'u ziyaret etti. Öğretmen Nurcan Hodancı, bu arada teknik direktör Prosinecki’ye sarı kırmızılı takımın 1.5x1 metre boyutundaki dokudukları halıyı verdi. Öğrenciler, daha sonra Prosinecki ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Prosinecki, jestin kendilerini çok duygulandırdığı söyledi, "Beni ve futbolcularımı, halıya resmetmişler. Spor yaşantım boyunca böyle bir hediye almadım" dedi.
"KARABÜK'TE KARLA KAPLI ZEMİNDE OYNADIK"
Sarı kırmızılı oyuncular, Karpuzatan Tesisleri'nde sahada 30 santimetreyi karın temizlenmesinden sonra sıfırın altında 10 dereceyi bulan soğuk havada antrenman yaptı. Antrenmanın biliminde, "Kardemir Karabükspor deplasmanında bahane olsun, diye söylemiyorum ama karla kaplı sahada oynadık" diyen Prosinhecki, şöyle devam etti:
"Bizim gibi teknik kapasitesi yüksek bir takımın o sahada oynamamız çok zordu. Karşılaşma kim gol atarsa kazanacağı bir maçtı. Ancak maç geride kaldı. İlk yarı bitine kadar toplayabileceğimiz tüm puanları, sakince ikinci yarıya hazırlanmalıyız. Eskişehirspor maçı da kendi sahamızda kazanmamız gereken önemli bir karışlaşma. Hepimizin bunun bilincindeyiz."