KAYSERİSPOR yeni sezonu transfer ettiği 8 oyuncusuyla birlikte açtı. Genel menajer Süleyman Hurma, "PTT 1'inci lig zor ama, bu ligde misafir olacağız ve yeniden Süper lige döneceğiz" dedi:
Sefa ile ilgili bir takım şeyler yazıldığını ama transferi konusunda, gelişmiş ve oluşmuş herhangi bir şey olmadığını söyleyen Genel menajer Süleyman Hurma, Samsunspor’dan Cemil, Menemenspor'dan kaleci Umut, Medical Park Antalyaspor’dan Mehmet Eren ve İbrahim Dağaşan, Gençlerbirliğinden Serkan Kurtuluş, Lozan’dan Ahmet Özcan, Almanya’dan gurbetçi Mahir Savrukoğlu ve Cem Ekinci'yi renklerine kattıklarını, Mouche ve Vanek dışında kimseyi göndermediklerini, bir kaleci ile stoper alıp transferi kapatacaklarını söyledi. Hurma, sezon öncesi hedefleri için şunları söyledi:
"Geçen yıl çok dramatik bir sezon oldu bizim için. Avrupa kupalarını hedeflerken maalesef bir çok şey bir araya geldi. Oraya dönmek istemiyoruz. Çünkü oraya döndüğümüz zaman hem kendimiz çok üzülüyoruz hem de başka insanların üzülmesine neden olacak başka şeyler söyleyebiliriz. Dolayısıyla o bitti. Kadromuzu koruyarak bu sezona giriyoruz. Takviyeler de yaptık. Daha da yapacağız. Vanek ile Pablo Mouche’den başka giden bir oyuncumuz yok. Kadromuzdan herhangi bir oyuncumuzu da bırakmayı düşünmüyoruz. Kayserispor dünyadaki her büyük kulübün olduğu gibi bir travma yaşadı. Onu çok çabuk atlatacaktır. PTT 1’inci Lig takımlarına çok büyük saygımız var. Çok iyi takımlar ve kadrolar var. Ama biz bu ligde olabilecek bir takım ve kulüp değiliz. İnşallah seyircimize camiamızın ve taraftarımızın da katkısı ve desteğiyle hemen bu işi bitirip tekrar Süper Lig'e ve Avrupa kupaları hedefimize döneceğiz. Ayrıca Türkiye Kupası’nda da iddialı bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Orada da yolumuza devam edeceğiz. Kayserispor’u misafir olarak düşünüyoruz. Çünkü bu kulübün mevcut oyuncuları ve şartları kadro yapısı, kulüp yapısı ve finansal durumu buraya çok uygun bir kulüp değil."
Kayserispor’un yeni teknik direktörü Mutlu Topçu, Kayseri’ye şampiyonluk için geldiğinin altını çizdi. Topçu "Yeni sezonumuz hayırlı olsun. Eksiksiz bir şekilde başladık. İnşallah sonu da güzel olur. Sonunda hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşırız. Özellikle birkaç mevkiiyle ilgili arayışlarımız var. Onlar da en yakın zamanda aramıza katılacaklar. Kampı iki etap şeklinde yapacağız. İlki bayrama kadar olanı burada gerçekleştirilecek. Bayramdan sonra yurtdışı seyahatinden sonra devam edecek. En son yurtdışı programıyla bitireceğiz. Hazırlık maçları tam netleşmedi. Hala görüşme aşamasındayız. Yurtdışında 4-5, burada da 2-3 hazırlık maçı yapacağız. Şuanda takımdan ayrılacak yok. Biz, buraya şampiyon olmaya geldik. Çok iyi bir kadromuz var ama işin ciddiyetindeyiz. PTT 1’inci Ligi, güçlü bir lig Mücadele etmek gerekiyor. Kalitemizi ön plana çıkartmak için mücadele etmek zorundayız. O yüzden çok çalışıp hedefe ulaşacağız." diye görüşlerini dile getirdi.
Kayserispor kaptanı Abdulllah’da PTT 1'inci ligde misafir olacaklarını belirterek"
Kısa süre içinde layık olduğumuz Süper Lig’e geri döneceğiz. Çalışmalarımız o yönde yapacağız. Yeni hocamız da iyi bir seçim oldu." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI