KAYSERİSPOR teknik direktörü Robert Prosinecki, görevine devam kararında yönetim ve futbolcularının kendisine inanmalarının önemli rol oynadığını söyledi.
Prosinecki, yaptırdığı antrenmandan önce oyuncularıyla sahada bir görüşme yaptı. Mijaloviç, Simiç, Alper ve Okay Yokuşlu’nun milli takımlara, Nobre’nin de özel izin aldığı için katılmadığı antrenmandan sonra istifa kararından neden döndüğünü anlatan Prosinecki, şunları söyledi:
"Sezon planlamamızda ve kağıt üzerinde oyuncularımızın durumunu gözden geçirip, daha iyi bir yere geleceğimizi düşündük. En son oynadığımız Beşiktaş maçından sonra sezon başından bu yana oynadığımız maçlara bakınca uzun süreli sakatlıklar, kötü oynamamız, benim ve oyuncularımın hataları puansal açıdan geride kalmamızda etkili oldu. Ama en önemlisi hakemlerin tutumları, hataları en önemlisi oldu. Maçların kırılma anlarında bizim aleyhimize gerçekleşen kararları, bizim istediğimiz skorları almamıza mani oldu. Ben de bu noktaya gelince tüm sorumluluğu üstüme alıp istifa ettim. Öğrendiğim etik değerler ve içinde bulunduğum moral durum, bana istifayı işaret edince görevi bıraktım. Ancak, oyuncularımın istifam sonrası gösterdiği reaksiyon, yönetimin beni bırakmamaktaki ısrarı, bana olan inançları halen yapacak çok şey olması beni aldığım kararın gözden geçirmeye sevketti. Benim de bu kadar güvenen insanların umudunu inancını boşa çıkarmamak için güvenlerine güvenle karşılık vermek onlarla birlikte hareket kararı aldım. Oyuncularımla da paylaştım. Kayserispor olarak daha fazlasını ortaya koyup bu kaliteli futbolcu grubu neyi hak ettiyse onu yapacağız."