KAYSERİSPOR, Türkiye Kupasında 1461 Trabzon karşısında tur atlayıp Süper ligde oynayacağı Karabükspor maçı öncesi moral buldu.
Kayserispor teknik direktörü Robert Prosinecki, kupada favori takımların yenilmesinin sarı kırmızılı tamımı da ister istemez etkilediğini belirterek şöyle dedi:
"Kupa maçlarındaki sürprizler ve favori takımların elenmesi takım üzerimizde baskı oluşturdu. İlk yarıda o nedenle oyuna konsantre olamadık. İkinci yarıda oyunun hakimi olunca turu geçtik. Burada bizim için kazanmak önemliydi. Bobo'nun gol ile dönmesi mutluluk vericiydi. Bu güven tazelemek adına çok iyi oluyor. Bobo'nun kendine güvenmesi bizim için önemli. Daha iyi bir Kayserispor izlettirmek istiyoruz. Kupa morali ile Karabük deplasmanına gidiyoruz. Hak ettiğimiz yere çıkmak için ilk yarı maksimum puan ne ise onu almaya çalışacağız."
Sarı kırmızılılarda Kardemir Karabükspor maçı öncesi gördüğü kırmızı kart nedeniyle 1 maç ceza alan Cleyton’un da kupa maçı nedeniyle cezası sona erdi. Ancak, 4 sarı kartlı olan Sefa, takımını Karabük deplasmanında yalnız bıracak. Kayserispor kafilesi ise yarın öğleden sonra kulüp otobüsüyle karayoluyla Karabük’e gidecek.
Öte yandan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, sarı kırmızılı kulübe berabere kaldığı Akhisarspor Belediyespor maçı için ceza yağdırdı. PFDK 30 Kasım’da oynanan Kayserispor-Akhisarspor Belediyespor Spor Toto Süper Lig müsabakasında, akredite olmayan kişilerin akredite alanlarında bulunmalarından dolayı 10 bin TL para cezasına çarptırdı. Aynı müsabakada bu sezon  çok sayıda maçta hakem hatasıyla karşılaştıklarını dile getiren Kayserispor Başkanı Recep Mamur’un da hakem soyunma odası koridorunda hakaret ettiği gerekçesiyle 3 ay hak mahrumiyeti ve 22 bin TL para cezası verdi.