Zafer BARIŞ/KAYSERİ,()– MERSİN'de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda, Kayserili yüzücü Naime Akkaya, 09-10 yaş grubunda 50 metre kelebek yarışında Türkiye ikincisi, 200 metre serbest yarışında ise Türkiye birincisi oldu.
Mersin’de 22-23 Ağustos 2014 tarihlerinde 'Kardeş İller Projesi' kapsamında tüm Türkiye'den bütün illerin katılımı ile yapılan 09-10 ve 11-12 yaş sporcuların yer aldığı Türkiye Şampiyonasında Kayseri Yüzme Spor Kulübü Sporcusu Naime Akkaya, 09-10 yaş grubunda 50 metre Kelebek yarışında 36.28'lik derecesiyle Türkiye 2’ncisi oldu. İkinci gün yarışlarında ise 200 metre Serbest Yarışında havuza giren Naime Akkaya, 2.35.50'lik derecesiyle Türkiye 1’incisi olarak kürsünün tepesine çıkmayı başardı. Aynı yarışta Bursa temsilcisi 2’nci, İstanbul temsilcisi de 3’üncü oldu.
Kayseri Yüzme Spor Kulübü Koordinatörü Mehmet Koltuk, "Kayserimiz ve kulübümüz adına Türkiye'de ses getirmeye başladık. Bu başarılar bizi daha çok çalışmak için kamçılıyor. Şu an çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle yaz dönemi yoğunluğunda yetenekli gördüğümüz sporcularımızı seçip kulüp altyapımızın devamını sağlıyoruz. Ayrıca 12 ay boyunca kurs gruplarımızı devam ettirip oradan da sporcu yetiştirmeye devam ediyoruz. Yüzme ilgi ve talep her geçen gün artıyor tek sıkıntımız her amatör kulüp gibi özellikle yarışmacı sporcularımıza fazla olanak sağlayamamak çünkü her sporcumuz yıl boyunca en az 6-7 il dışı müsabakalarına giderek finallere kalıyor. Bu da gerçekten maddi bir külfet getiriyor. Sponsor çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuyu da çözümlersek her şey çok daha güzel olacak. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI