KAYSERİ Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından düzenlenen "Ülkeler Arası Futbol Turnuvası"nda Liberya şampiyon oldu,
Aralarında, Somali, Balkanlar, Tanzanya, Zambiya, Gine, Liberya, Gana, Kamerun, Afganistan, Azerbaycan, Suriye,Fas, Yemen, Filistin gibi ülkelerin de olduğu 30’dan fazla ülkeden ülkemize eğitim-öğretim amacıyla gelen misafir öğrencileri kurdukları takımlarıyla yarıştı. Yaklaşık 6 hafta süren turnuvaların sonunda gülen taraf Liberya oldu. Turnuvalarda Gana 2'nci olurken Balkanlar ise 3'üncü oldu.
KUDER Eğitim Sorumlusu Müslim Yalçın, turnuvaya katılan tüm öğrencilere KUDER tarafından çeşitli hediyeler verildiğini, ayrıca ilk üçe giren takımlara madalya ve kupa'nın yanı sıra giyim eşyaları da sunulduğunu belirtttı. Yalçın "Ülkemize eğitim-öğretim amacıyla gelen öğrenci kardeşlerimizin birbirleriyle kaynaşmalarına, Kayseri halkı ile tanışmalarına ve eğitim-öğretim sürecinin ortaya çıkarabileceği stres ve sıkıntıdan öğrencilerin bir nebze de olsa çıkmasını sağlayan futbol turnuvamız yararlı oldu" dedi.
Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut ise, KUDER olarak yurt dışından ülkemize eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmek için gelen misafir öğrencilere her alanda yardımcı olmaya çalıştıklarını, KUDER bünyesinde 30'dan fazla alanda eğitim semineri düzenlediklerini, misafir öğrencilere yönelik rehberlik, burs, barınma, gıda gibi birçok konuda çalışma yaptıklarını ifade etti.