KAYSERİ Erciyesspor yönetimi, Gençlerbirliği maçı yönetmesi için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Komitesi’ne (MHK) tepki gösterdi. Kulüp adına yapılan açıklamada, "Artık taraftar ve şehrimizin sabrı taşmakta olup büyük bir infiale doğru sürüklenmekteyiz" denildi.
Mavi Siyahlı kulüpten yapılan açıklamada yarın saat 13.30’da Kayseri Kadir Has Stadında oynanacak maçtan önce TFF MHK’ya uğradıklarını savundukları hakem hatalarına ilişkin hazırladıkları CD’nin iletildiği belirtildi. Açıklamada, ligdeki iİlk 9 maçın 7'sinde tespit edilen ve spor otoritelerinin teyit ettiği hakem hataları bulunduğu savunulurken şöyle devam edildi:
"Bunları siz değerli basın mensuplarımızla paylaşıp; MHK ve TFF ye CD halinde sunmamıza rağmen; Bu haftaki Gençlerbirliği maçımızın hakem triosu açıklandığında görüldü ki, Çaykur Rizespor maçımızda penaltımızı vermeyen ve haksız kırmızı kart uygulayan Süleyman Abay'ın bu haftaki maçımıza atanmış olması kulübümüzü kaygılandırmıştır. İyi niyetimizi korumak istiyoruz. Takım olarak toparlanma sürecine girdiğimiz bu dönemde önemi bir kat daha artan bir maçta, daha önce yönettiği maçlarda takımımız aleyhine yanlış kararlar verdiğine inandığımız bir hakem görevlendirilerek sanki inadına bir uygulamaya maruz kalmakta , bizleri ve camiamızı derinden üzmektedir. Bu kaygılarımızı da TFF ve MHK ile de paylaştık. Artık taraftar ve şehrimizin sabrı taşmakta olup büyük bir infiale doğru sürüklenmekteyiz.Takdiri kamuoyuna arz ederiz." OE(OE/AÖ)