KAYSERİ Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Akhisar’dan sonra Karabükspor’u da yenerek ligde kalma umutlarını artırdıklarını söyledi. Sonuç endeksli konuşmak istemediğini, asıl başarıların yolda beklediğini söyledi.
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maç sonrası yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Futbolcularımızı kutluyoruz. Başkan yönetim ve şehir olarak 2 haftadır iyi mücadele gösteriyorlar. Akhisar ve Karabük gibi ligin zirvesindeki takımlara kafa tutuyorlar. Karabük kalecisi ilk 45 dakikada 2 inanılmaz kurtarış yaptı. Öyle kurtarışlardan sonra maç döner deriz. Ama ikinci yarı oyuncularım gerçekten çok şık 2 gol attılar. Golden sonra 2-1 oyunun bitmesine 15 dakika kala işimizi zorlaştırdı. Maçtan önce de hafta içi çalışmalarımızda da Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas çok iyi hoca, deneyimli. Kendi felsefesini takıma oturtmaya çalışan bir teknik direktör. Maç biterken bile pozisyon yarattı. Oyuncularım buna rağmen karşı koymayı bildi. Biz başarıları aldığımız neticelere göre değerlendirmiyoruz. Daha yoldayız. Esas başarılar yolda bizi bekliyor. Takım halinde gelişmeye çalışmaya birlikte hareket etmeye devam edeceğiz."
Önümüzdeki hafta seyircisiz oynanacak Kayseri derbisine de değinen Karaman, "Bu şehrin iki takımı var. Bu şehir daha önce de yaptı. Potansiyel var. Futbol şehri olmamız gerekiyor, Bursa’da olduğu gibi. Süper ligde 2 takımı olan şehiriz. Cumhurbaşkanı, meclis başkan vekili, bakan gibi akıllı ülkeyi yönetecek kudretli kişiler var. Hepimize iş düşüyor. Bu ilgiyi çoğaltmamız lazım. 9 yıl önce Kayserispor’da görev yaptım, aynı şartlarda. Ligde kalsın diye inanılmaz mücadele verdik. İki takımda da çalışan teknik adam olarak asla düşman olamayız. Yarışacağız önde gideni alkışlayıp elini sıkacağız. Kayserispor’da güçlü kadroya sahip. Objektif bakıyorum. İnşallah iyi mücadele edip puanları alıp elele ligde kaldıktan sonda bu şehrin bunun değerini bilmeliyiz. Şu derbiyi bütün Kayseri seyretsin, çatır çatır maç olsun. Ötelemesi yok galiba. Bence büyük şanssızlık" dedi. 
TOLUNAY KAFKAS: BEKLEMEDİĞİMİZ BİR YENİLGİYDİ
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise "Çok mücadeleci tempolu bir maç oldu. Top bizdeyken ikinci devre 2 gol yedik. Oyunu forse etmeye çalıştık pozisyonları da bulduk. Beklemediğimiz yenilgiydi. Bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

DÖ (OE/RT)