KAVALCI: "'CENK İYİ DURUMDA, KONTROL AMAÇLI HASTANEDE KALACAK" Galatasaray ile oynanan maçın 84.dakikasında sakatlanan ve maç sonunda geçici hafıza kaybı yaşadığı için hastaneye kaldırılan Beşiktaş kalecisi Cenk Gönen'in sağlık durumunu iyi olduğu açıklandı. Hastanede bütün kontrolleri yapılan ve endişe verici bir duruma rastlanmayan Cenk Gönen tedbir amaçlı müşahede altında tutulacak. Genç kaleciyi hastanede takım arkadaşları ve yöneticiler yalnız bırakmadı.



Beşiktaş Futbol A Takımı Sorumlu Yöneticisi Ahmet Kavalcı ve Sportif Direktör Önder Özen hastane çıkışı Cenk'in sağlık durumu ve Galatasaray maçı ile ilgili açıklamalar yaptılar.



AHMET KAVALCI: "CENK İYİ DURUMDA KONTROL AMAÇLI HASTANEDE KALACAK"



Ahmet Kavalcı Cenk Gönen'in sağlık durumu ile ilgili "Maç esnasında Galatasaraylı futbolcuyla çarpışan kalecimiz Cenk'in kafasına aldığı darbeden dolayı bütün tetkikleri yapılmıştır, korkulacak bir şey yoktur. Kontrol amaçlı bu gece hastanede kalacaktır. Sabah tekrar kontrolleri yapıldıktan sonra evine gönderilecektir. Hafıza kaybı maç esnasında olan şey ama şu anda her şeyi hatırlıyor. Kendisi oynamak istediğini söyledi ve devam etti" şeklinde açıklama yaptı.



Tolga'nın durumunun da iyi olduğunu belirten Kavalcı, "Tolga ile ilgili bir problem yok. Sadece gözündeki yaşlanmadan dolayı oyuna devam edemeyeceğini söyledi. Onunla ilgili bir problem yok" dedi



ÖNDER ÖZEN"CENK ŞU ANDA İYİ DURUMDA.OYUNA DEVAM ETMEYİ KENDİSİ İSTEDİ"



Önder Özen ise Cenk'in pozisyona bütün iyi niyetiyle gidip şansızlık yaşadığını söyleyerek, "Sert bir darbe aldı. Tomografisi ve MR'ı çekildi. Çok şükür bir sıkıntı yok. Maç içinde geçici bir hafıza kaybı yaşadı. Bu son derece doğal benim de başıma gelmişti. Oynamaya devam etmek istedi. Yüzünde ve kulağında çizikler var. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Çok sayda mesaj geldi, herkes arıyor. Bir kez daha söylemiş olalım, durumu gayet iyi. Özellikle annesi Sema hanım çok telaşlandı sürekli arıyor. Bir sıkıntı yok, Cenk şu anda iyi durumda" diye konuştu.



"DANY ZAMANLAMA HATASI YAPTI"



Galatasaray maçına da değinen Önder Özen Dany'nin penaltı pozisyonu için ise "sadece pozisyonda zamanlama hatası yaptığını söylemek istiyorum, o dakikaya kadar çok iyi oynuyordu net bir zamanlama hatası" şeklinde konuştu.



"GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP"



Galatasaray karşısında çok iyi oynadıklarını belirten Özen "Net bir oyun üstünlüğü sağladık ve bir penaltı golüyle mağlup olduk. Oyuncularımla guru duyuyorum. Telekom Arena'da 50 bin kişinin önünde böyle bir futbol oynayan yok bu güne kadar. Bu tip futbolu sadece Beşiktaş oynuyor, Bu günde öyle oldu. Denediler her yolu ama bazen şöyle düşünmek gerekir galiptir bu yolda mağlup. Sahada alın teri bıraktılar, Hakları ödenmez" dedi



"SEMİH KAYA'YI VE ONU YETİŞTİREN AİLESİNİ TEBRİK EDİYORUM"



Semih Kaya için ayrı bir parantez açan Önder Özen "Semih Kaya'yı yetiştiren anne ve babasını tebrik etmek gerekiyor. Saha terbiyesi çok rastlanan bir terbiye türü değil. Aslında terbiyenin hiç bir türüne çok fazla rastlamıyoruz. Semih Kaya'yı ve onu yetiştiren ailesini ,altyapı hocalarını tebrik etmek gerekiyor' 'diyerek Semih Kaya'yı bir kez daha tebrik etti.



"CÜNEYT ÇAKIR KALİTESİ BELLİ BİR HAKEM"



Maçın hakemi Cüneyt Çakır için ise, "kalitesi belli bir hakem, Dünya Kupası'nda maç yönetecek. Verdiği penaltı kararı doğru. Ufak tefek yanlışları oldu" diye konuştu. ALİ DANAŞ - İSTANBUL / ad(gh)