BU yıl ilki düzenlenen Kaş 361 Açık Deniz Yüzme Yarışı'na 6'sı yabancı 99 erkek, 46'da kadın sporcu katıldı.
Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen yarışları, Macera Akademisi Recesetter organize etti. Adını yarışın kategorileri olan 3 kilometre, 6 kilometre ve 1 kilometre etaplarından alan yüzme yarışına Amerika, Kanada, Avustralya, İngiltere ve Rusya'dan gelen yabancı ve Türk yarışmacılar, büyük bir mücadele sergilediler, birinci olabilmek için kulaç attılar. Kaş Yat Limanı'nda başlayan yarışma, yine aynı noktada tamamlandı.
SOMA FACİASI UNUTULMADI
Yarışmalardan önce Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu, ardından yarışlar başladı. Yarışın 1 kilometrelik etabında erkeklerde İlhan Mert Özalp 18 dakika 42 saniyelik derecesiyle, kadınlarda Jale Balaban Sali 25 dakika 23 saniyelik derecesiyle birinci oldu. 3 kilometrelik etapta kadınlarda Gülşah Özhan 1 saat 1 dakika 54 saniyelik dereceyle, erkeklerde Nebil Karahisarlı 59 dakika 14 saniyelik dereceyle, 6 kilometrelik etapta kadınlarda 1 saat 29 dakika 28 saniyelik dereceyle Melda Fatma İdrisoğlu, erkeklerde ise Emre Erdoğan 1 saat 24 dakika 53 saniyelik dereceyle birinci oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli ödüller verildi.
Yarışın 3 kilometrelik etabının birincisi Nebil Karahisarlı, yarışın çok çekişmeli geçtiğini söylerken 6 kilometrelik etabın birincisi Emre Erdoğan, "Çok keyifli bir yarıştı. Kaş'ın denizi çok temiz. Ortam, atmosfer mükemmeldi. Herkese açık denizde yüzmeyi tavsiye ederim" dedi.
AMAÇ SEZONU YAYMAK
Yarışmayı düzenleyen Macera Akademisi'nin temsilcisi Caner Odabaşıoğlu da "Kaş 361 Yüzme yarışları, turizmi 12 aya yaymayı amaçlıyor. Bu yarışta deneyimli sporcuların yanında, yüzmeye yeni başlayan insanlar da kendilerine uygun parkurlar buldu. Burada ailece yarışanlar oldu. Yarışma öncesi gelenler pek çok doğa sporu yapma şansı da buldu" diye konuştu.

AA(HA/AÖ) FOTOĞRAF