RUSYA’nın Ekaterinburg şehrinde 7-13 Nisan'da düzenlenecek Euroleague Women 8’li finallerinde katılacak olan Kayseri Kaskispor’un antrenörü Ayhan Avcı, çeyrek finali hedeflediklerini söyledi.
Bu sezon ilk kez katıldığı Euroleague Women’da 8’li finallere yükselen Kayseri Kaskispor, A Grubu’nda Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ve geçen yılın şampiyonu Sparta&K M.R. Vidnoje ile mücadele edecek. Kaskispor antrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde de karşılaştıkları Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank’ı mağlup ederek gruptan çıkacaklarına inandıklarını söylerken şöyle dedi:
"Bu yıl ne düşünüyorsak onu yaptık ve bütün hedeflerimize ulaştık. Şimdi yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Türkiye’de ilk 3 takımın arasına girdik. Avrupa’da ise hem gruptan çıktık, hem de 8’li finale yükseldik. 8’li finalde iki grup halinde mücadele edilecek. Sparta&K M.R. Vidnoje Euroleague’de 4 şampiyonluk kazandı. Bu yıl yatırımı düşürüp farklı bir strateji uyguladılar. Galatasaray, ise Euroleague’de Türkiye ligindeki kadrosuyla maçlara çıkıyor. Fenerbahçe de Avrupa maçlarına yaptığı takviyeleriyle sahaya çıkıyor. Maçlar, Türkiye liginden çok farklı bir senaryoyla oynanacak. Fenerbahçe ile finallerin açılış maçını oynayacağız. Burada ilk iki takım arasına girip, çapraz eşleşmede final four dediğimiz son 4 takım arasına girmeyi hedefliyoruz. Hedefimizden ötesine gidip, madalya alabilmek ise ilk sene için büyük başarı olacak ama kazanacağımıza inanıyorum. 3 gün üst üste oynamak epey yorucu olacak. Biz de kendimizi böyle bir sistemde takımımızı test edeceğiz."
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Galatasaray Odeabank galibiyetiyle ligi 3’üncü bitirmeyi garantilediklerini söyleyen Kulüp Başkanı Ömer Yağmur ise gelecek sezon da Euroleague’de oynayacaklarını hatırlattı. Eurocup’ta iki sezon üst üste final maçlarında kaybettiklerinin altını çizen Ömer Yağmur, Euroleague’de başarılı olmak istediklerini söyledi. Başkan Yağmur şöyle devam etti:
"İlk yılda 8’li finallere kalmak kolay değil. Rakiplerimizin bütçeleri çok büyük. Ancak tanıdığımız rakiplerle karşılaşacağız. Sparta&K M.R. Vidnoje, Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank ile aynı grupta mücadele edeceğiz. Fenerbahçe’yi de Galatasaray Odeabank’ı da çok iyi tanıyoruz. Bu maçlarda bizim avantajımız var. Onlar ise çekiniyorlar. İnşallah onları yenip, çeyrek finale yükseleceğiz. Takımın çok güzel bir hava yakaladı. Galibiyetle döneriz diye düşünüyorum."
Takımda sözleşmesi sona eren oyuncularla yeniden anlaştıklarını belirten Başkan Yağmur, 3 oyuncunun sözleşmesinin uzatıldığını, yeni bir forvet transferi için de çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

MÖ(OE/AÖ) FOTOĞRAF