Kasımpaşa, 2014-2015 sezonu 1. etap hazırlıklarına Kemerburgaz Tesislerinde yaptığı antrenman ile devam etti.

Teknik Direktör Shota Arveladze yönetiminde gerçekleştirilen antrenman 10:30'da başladı. Antrenmana koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan oyuncular daha sonra dayanıklılık çalışması ve pas çalışması yaparak antrenmana son verdiler.

Lacivert-beyazlı kulübün Almanya'nın 1899 Hoffenheim ekibinden transfer ettiği Eren Derdiyok, dün ilk defa takımla birlikte olduğunu ve çok iyi karşılandığını belirtti.

Derdiyok, Kasımpaşa'yı kendisine yakın bulduğu için geldiğini belirterek, "Tabii önceden de duyuldu Türkiye'den de teklif geldi diye. Kararım neden Kasımpaşa'dan yana oldu, görüşmeler çok sıcak geçti. Projeyi anlattılar yani kendime en yakın burayı hissettiğim için son kararımı buraya verdim ve çok mutluyum. Geçen sene ve evvelki sene okumuşsunuzdur. Ama bilmiyorum teknik direktör ya da hoca ayrıldı takımdan daha sonra bağlantılar koptu. O konulara şimdi girmek istemiyorum sonuçta imzayı burada attım. Burada iyi bir projeye başladık ben de burada takıma katkıda bulunmak istiyorum. Geçen sezon takım çok iyi oynadı. İkinci yarıda biraz düşüş oldu. Benim düşüncem yani bu sene çok büyük baskı yapmamak. Geçen seneden daha iyi olursak bir başarıdır yani ilk beş-altı arasına girmek bizim hedefimiz olmalı" dedi.

Kendine bir gol hedefi koymadığını belirten Derdiyok, "Onu artık yapmıyorum. Çünkü daha önce birkaç kere bu tarz sorular geldiğinde atıyorum 20 gol dedim. Tabii ne kadar çok gol atarsam o kadar mutlu olurum. Ama o baskıya daha girmeyeceğim. İnşallah takımla birlikte başarılar kazanıp kendimde gollerim ile iyi bir noktaya geliriz" ifadelerini kullandı.

İsviçre Milli Takımı'nda ilk başlarda çıkış yakaladığı ve daha sonra bir düşüş olduğunu ifade eden Derdiyok, " Öncelikle ilk başlarda başarılı bir çıkış yakaladım. Milli takım olsun kariyerim olsun daha sonra bir düşüş yaşadım. Geçmiş bir iki seneyi nasıl söyleyeyim bir ders çıkarmak gerekiyor. Şimdi de Dünya Kupası'na çağırılmadım demek ki bunun da bir hayrı varmış ben bunu böyle görüyorum. Kendimi hazırlayabildim organize edebildim her şeyde bir hayır var. Hedefim bu ben Türkiye'ye ya da Kasımpaşa'ya başka bir nedenle gelmedim. Sportif amacıyla kendimi yakalayıp takımla birlikte başarılı olmak benim amacım. O yönden burada yeni bir başlangıç ümit ediyorum" dedi.

Eren Derdiyok son olarak Dünya Kupası'ndaki favorisinin Almanya olduğunu sözlerine ekledi.

Teknik Direktör Shota Arveladze ise, "Her zamanki gibi arkaya bakmamız lazım. Neyi becerebildik, neyi yapabildik, nerede hata ettik. Bence kulüp olarak çok büyük adım atmış olduk 2 senedir. Çünkü hedefimiz gerçekten sağlam, güzel bir örnek veren bir kulüp olmak ve gerçekten görüyorsunuz bizim düşündüğümüz gibi gidiyor. Futbola bakarsanız bazen puan 2-3-5 belki daha fazla da olsa o belli olmaz bu futbol top direkten de dönebilir. Kulüp adına herkesi tebrik etmek istiyorum. Bu kadar fırsat veren başkanı da tebrik ediyorum. Bu gün de aynısını söyleyebilirim çünkü ileriye bakıyoruz. Türkiye gelecek senelerde çok güçlü bir kulüp kazansın. Alt yapı başlıyor bu sene o da çok büyük bir kazanç olur. İnanıyorum buna. Gerisini herkes gibi ümitli karşılıyoruz ligi. Sakatsız bir sene geçer. Herkese güzel bir futbol göstereceğiz" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ OLAYINDAN SONRA BİRAZ DÜŞÜŞE UĞRADIK"

Geçen sezondaki Avrupa gidişatı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Shota, Son haftalarda geçmedi aslında. İkinci devrenin başlangıcında oldu hani Beşiktaş olayından sonra bizi biraz düşürdü. Kulüp güçlü olurken kesinlikle daha futbol kendine gelir ve sahada daha güçlü oluruz. O anlamda bugün olmaz yarın olur puana bağlı tabii" ifadelerini kullandı.

HERKESİ ZORLAYAN BİR KASIMPAŞA GÖRMEK İSTİYORUM

Shota, bu seneki hedefleri ile ilgili olarak, "Özel bir sene demek istemiyorum. Biz her zaman bunu dedik. Avrupa'da oynamak istiyoruz. En azından ilk sekize gren bütün takımlar bunu hedefliyorlar. Kesinlikle herkesi zorlayan bir Kasımpaşa'yı görmek istiyorum. İnşallah taraftar da yanımızda olur geçen sene gerçekten taraftarsız kaldık. Bu konuda mutlu olamadık. 31-32 puanı varken bile taraftar artmadı bizde. İçeride olan maçlar en zor maçlar oldu. Yanlış söylemiyorsam deplasmanda ikinci takımız puana bakarsanız. Taraftarsız futbol olmaz onun için beraber büyüyeceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

Son olarak yeni transferler ile ilgili olarak açıklama bulunan Shota, "Transferler konusunda çalışıyoruz. Alacağız iki-üç tane ama şu anda bekliyoruz. Net bir isim yok. Yalçın ve İlker ayrıldı onların yerini doldurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa, yarın ve 6 Temmuz Pazar günlerini izinli geçirecek ve hazırlıklarına 7 Temmuz Pazartesi günü saat 10:00'da ve 18:00'da yapacağı antrenmanlarla devam edecek.