Ali DANAŞ, İstanbul- Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak Beşiktaş'ta bu maça dönüm noktası olarak bakılıyor.

Ligte oynadığı son 2 maçta dört puan kaybeden Beşiktaş şu anda liderin 9 puan gerisinde. Fenerbahçe'nin bu hafta da kazanması halinde olası puan kaybında daha da açılacak farkın sezona mal olacağını düşünen Beşiktaş'ta yönetim ve taraftarlar sıkıntılı bir bekleyiş içinde. KRİTİK EŞİK 9 PUAN

Süper Lig'te geçmiş dönemlere bakıldığında liderin 9 puan ve daha aşağısında takipte olan takımlar bu farkı kapatıp şampiyon olabilmişler. Fenerbahçe'nin 2004 yılında Beşiktaş'a, 2011 yılında Trabzonspor'a karşı kazandığı şampiyonluklar 8 ve 9 puan geriden gelerek kazandığı şampiyonluklar.

Galatasaray ise Fenerbahçe'ye karşı 16. haftasında 9 puan geride olduğu 1997-1998 sezonunu şampiyonlukla tamamlamayı başarmış. BEŞİKTAŞ'IN BÖYLE BİR ÖRNEĞİ YOK

Beşiktaş'ın ise rakiplerine karşı son 22 yıldır bu kadar puan farkını kapatıp şampiyon olduğu bir sezon yok. Son şampiyonluğunu yaşadığı 2008-2009 sezonunda Sivasspor ile çekişen siyah beyazlılar rakibinin en fazla 6 puan gerisine düşmüş.

21.haftada 6 olan puan farkını kapatan Beşiktaş sezon sonu Sivasspor'un 5 puan önünde şampiyonluğa ulaşmış.

Geçmiş istatistiklere bakıldığında şampiyonluk yarışında kritik eşikte olan siyah beyazlılar için Kasımpaşa maçı bu anlamda sezonun tamamını etkileyecek bir maç konumunda. AD(MA)