KASIMPAŞA TEKNİK DİREKTÖRÜ ARVELADZE: "OYUNCULARIMI GÖSTERDİĞİ MÜCADELEDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM" GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ MANCİNİ: "MAÇIN EN İYİSİ TARAFTARLARIMIZ, EN KÖTÜSÜ İSE HAKEMLERDİ" Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, 1-1 berabere kaldıkları Kasımpaşa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.



Hakemleri eleştiren Mancini, "Eboue'nin ilk yarıda düşürüldüğü pozisyon kesinlikle penaltıydı ve kırmızı kart gerekirdi. Hem orta hakemin hem yardımcı hakemin hem de çizgi hakeminin gözlüğe ihtiyacı vardı. Bu da ilk kez yaşadığımız bir sıkıntı değil. Deplasman maçlarında ne yazık ki bunu yaşıyoruz ve maçlarımız iyi yönetilmeyebiliyor" dedi.

Bugün ilk yarıda iyi oynamayan bir Galatasaray olduğunu, ikinci yarıda ise kazanmayı hak eden bir futbol sergilediklerini dile getiren İtalyan çalıştırıcı, "İşin özeti, bugün sadece taraftarlarımız için üzgünüm. Umutlarını yitirmesinler, mutlaka daha iyi olacağız ve kazanmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Savunmada yapılan hatalar nedeniyle yaşadıkları sıkıntının devam ettiğini, Kasımpaşa karşısında da benzer bir gol yediklerini vurgulayan Mancini, "Defansif mantalitemizi geliştirmemiz gerekiyor. Üst üste gelen maçlar nedeniyle, bu konuda çok fazla çalışma imkanı bulamadık. Bu kötü alışkanlığı yenmek için çok çalışmamız lazım. Galatasaray gibi üst düzey bir takımın böyle goller yeme lüksü yok. Zirveyle aradaki puan farkı da ancak bu şekilde kapanabilir" diye konuştu.

Roberto Mancini, kendisinin kurmadığı bir kadroyla mücadele etmelerinin, elde edilen sonuçlar için bir bahane olamayacağını söyledi.

Bulundukları noktada kimseyi suçlayamayacağının altını çizen İtalyan teknik adam, "Takımın hocası benim. Takım iyi oynamıyorsa, hatalar yapıyorsa, sorumluluğu ben alıyorum" şeklinde konuştu.

Sakat oyunculardan kaleci Muslera'nın bir an önce aralarına dönmesini istediklerini vurgulayan Mancini, genç kaleci Eray'ın yediği golde hatası olmadığını aktarırken, sakatlığıyla ilgili spekülasyonlar olan Sneijder için ise "Doktorlarımızdan gayet memnunuz. Bu konuda sıkıntımız yok. Sneijder yüzde yüz hazır değildi ve gelip benden izin istedi. Biz de sağlık heyetimizle birlikte kendisine 2 gün izin verdik. Kontrol için İtalya'ya mı gitti yoksa İspanya'ya mı gitti bilmiyorum" dedi.

Mancini, Umut Bulut'un ilk 11'de neden maça başlamadığı sorusuna, "Kendisi 4 günde iki maç oynadı. Önümüzde yine maçlar var. Diğer forvetlerimiz de kaliteli isimler. Böyle bir karar almamız gerekiyordu" yanıtını verdi.

MELO, SABRİ'YLE TARTIŞTI

Felipe Melo, takım arkadaşı Sabri'yle tartıştı. Kasımpaşalı Donk ile bir süre münakaşa eden Melo, kendisini sakinleştirmeye ve o bölgeden uzaklaştırmaya çalışan Sabri'ye de tepki gösterdi. Daha sonra Eboue'nin de araya girmesiyle Brezilyalı futbolcu sakinleşti.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze ise, kendileri açısından zor bir maç olduğunu belirterek, "Zor maçtı. Karşımızda 10 saniye içinde maçın skorunu değiştirebilecek oyunculara sahip bir takım vardı. Ne kadar yapamasa da Drogba, Burak, Selçuk bir ortada gol atabilir. Bu kalite var ama biz hafta içinde gerçekten iyi çalıştık. Arka tarafta Selçuk ve Melo'ya, kolay top aldırmadık. Bunu da 80 dakika iyi yaptık. Tabii bu fizik anlamında kolay değildi. Kazanabilirdik ama maçın sonunda, Burak birkaç pozisyon buldu. Tersine de dönebilirdi. Sonuçta maç 1-1 bitti. Bu tarz maçlarda hak edip etmediğimizi konuşmak zor oluyor. Oyuncularımı gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Arveladze, "Karşı takımdan hangi futbolcu sizin takımda olsaydı maçı kazanırdınız?" şeklindeki bir soru üzerine, "Oynayanlardan değil ama oynamayan

var. Karşımızda oynamayan, benim takımımda olsaydı kazanırdık" şeklinde konuştu.

Kasımpaşa'nın deneyimli savunma oyuncusu İlhan Eker de ilk yarıda Galatasaraylı Eboue'nin ceza alanında düştüğü pozisyonda, Fildişi Sahilli oyuncuya müdahalesinin olduğunu söyledi.

Eboue'nin pozisyonunu değerlendiren İlhan, "Eboue, arkamdan gelmişti. Herhalde bir müdahale var. Ama nasıl gerçekleştiğini ben de bilmiyorum. Sanırım Eboue'nin ayağı kaydı, ben de ayağına bastım" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın etkili oyuncuları olduğuna dikkati çeken İlhan Eker, hafta içinde buna göre hazırlandıklarını aktararak, şöyle konuştu: "Galatasaray'ın etkili silahları olduğunu ve bunları nasıl kullandığının farkındaydık. Hafta başından beri, uygun bir şekilde buna çalıştık. Becerdiğimizi de düşünüyorum. Oyuna istekli başladık. 1-0'dan sonra oyunun temposunu artırabilseydik daha farklı olacaktı. İkinci golü kaçırdık ve dönen pozisyonda gol yedik. Daha sonra oyun, kim gol atarsa kazanabilecek duruma geldi. Bugün 'bir puan kazanıldı mı iki puan kaybedildi mi?' diye sorarsanız. Herhalde oyunun genelinde daha etkili olan taraf bizdik. İki puan kaybeden taraf bizdik."

Lacivert-beyazlı takımın Suriye asıllı Türk futbolcusu Sanharib Malki ise ligin zirvesindeki takımların puan kaybettiği haftada maçın iki takım adına da daha önem kazandığını belirterek, "Bence maça iyi başladık ve güzel baskı yaptık. Galatasaray, sadece uzun toplarla oynuyordu. 1-0 öne geçtikten sonra,

ikinci golü atamadığımız için zorlandık. İyi oynadık ve o şekilde devam etmemiz lazım. Özellikle son 4 maçta çok iyi oynadık" dedi. KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL /