Haydi Beşiktaş, göster Benfica’ya gücünü… Şampiyonlar Ligi’nde mücadele veren siyah-beyazlılar, yenilgisiz yoluna devam ettiği grupta bu gece çok önemli bir mücadeleye çıkacak. Şenol Güneş’in daha önce ifade ettiği gibi “Final maçında” boy gösterecek. Kartal sembolü Kartal olan rakibine karşı yüksek uçmak için kanatlarını açacak. Temsilcimizin gruptan çıkmak adına avantajı eline alabilmesi için kazanması, Napoli-Dinamo Kiev maçının sonucunu beklemesi gerekiyor. Siyah-beyazlılar, şu ana kadar yenilgi yüzü görmediği grupta iç sahadaki galibiyet özlemine de son vermenin hesabı içerisinde. Beşiktaş’ta Rhodolfo, Talisca ve Caner Erkin gibi önemli eksikler var ama Şenol Güneş onların yerine görev yapacak isimlere de güveniyor. Siyah-beyazlıların 1 puan önünde yer alan Benfica da galibiyeti düşünüyor ama onlara beraberlik de son maç için yarıyor. İşte böylesine kritik bir maçta beklentimiz, dileğimiz ve tek isteğimiz maçın renginin siyah-beyaz olması.

Beşiktaş nasıl tur atlar?
∂    Siyah-beyazlılar, Benfica’yı yener ve son maçta D.Kiev’den de puan alırsa Napoli ve Benfica’ya karşı ikili averajda üstün olduğu için gruptan çıkacak. 
∂    Kartal, Benfica’yı yener ve Dinamo Kiev de Napoli’yi devirirse, son maçta Napoli-Benfica oynayacağı için temsilcimiz tur vizesi alacak.
∂    Beşiktaş, Benfica ile berabere kalırsa puanı 7 olacak Portekiz ekibi ise 8. Son maçta Kartal, Kiev’i yenip, Napoli’nin Benfica’dan puan almasını bekleyecek.
∂    Hiç akla bile getirmek istemiyoruz ama eğer siyah-beyazlılar, Benfica’ya yenilir ve Napoli de Dinamo Kiev’ı devirirse iş son maça kalmayacak. Kartal 3. olarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak. 

BEŞİKTAŞ’IN HOCASI ŞENOL GÜNEŞ’E GÖRE BENFİCA MAÇININ ANAHTARI ÇOK NET
ŞİFRE: KEYİF
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugünkü Benfica maçı öncesinde rutin basın toplantısında açıklamada bulundu… Hem keyifli hem gergin hem de umutlu ve rahat bir görüntü sergiledi. Soruya göre farklı tavırlar içerisindeydi. Ancak bu farklı görüntülerinin de insanları yanıltabileceğini söyledi. Adanaspor maçında gergin olmamasına rağmen gergin gibi gösterildiğini işaret etti. Oyuncuların sakatlığıyla ilgili haberlere sitem eder gibi konuştu. UEFA’nın idman saati ayarlamasını eleştirdi. Maça gelindiğinde ise ortak ve özellikle vurguladığı kelimeler vardı. En çok kullandığı Beşiktaş’ın artık oyun kimliği haline gelen “KEYİF AL-KEYİF VER” anlayışıydı.
Yeni dönem başlar
İhtimallere ve hesaplara göre hareket etmediklerinin altını çizen Şenol Güneş’in öne çıkan sözleri ve vurgularında “Futbol KEYİF alma ve verme olayı. Biz KEYİF alarak oynayıp kazanmak istiyoruz. Aynı zamanda SABIRLI mücadale etmek. Rakibin oyun durumuna göre HÜCUMA çıkmak. DOĞRU oynamak ve rakip üzerinde BASKI oluşturmak. Benfica gibi bir takıma karşı futbolun hem HÜCUM hem de SAVUNMA yönünü oynamak” vardı. 
Güneş gruptan çıkmaları halinde hem Beşiktaş adına hem de Türk futbolu adına yeni bir dönem başlayacağını da söyledi. Şenol Hoca, Beşiktaş taraftarının ilklere imza attığını hem sesiyle hem susmasıyla gündem oluşturduğunu belirterek onların itici gücüyle galip gelmek istediklerini söyledi. Adriano’nun yeni takımla çalışacağını ifade eden Güneş, Tosic’in sakatlığı konusunda ise Sırbistan Milli Takımı’nın özel (Ukrayna) maçında kendini riske atmasını doğru bulmadığını ifade etti.
Sahadaki oyuncunun MEVKİSİ Mİ OLUR?
Oğuzhan Özyakup’un Benfica maçıyla ilgili basın toplantısında Şenol Güneş devredeydi. Oğuzhan’ın hangi bölgede daha rahat oynadığı yönündeki soruya Oğuzhan “Tabii ki rahat ettiğim yer var ama hocam nerede görev verirse orada elimizden geleni yaparız” dedi. Güneş ise “Evde daha rahat eder” dedi. Oğuzhan bu cevaba güldü. Güneş, sonrasında “Sahada olan oyuncunun mevkisi olmaz” diye konuştu. “Uzun süredir kaybetmemek bize artı motivasyon ve enerji veriyor” diyen siyah-beyazlı oyuncu maçla ilgili ise “Enteresan bir maç. Kazanırsak çıkabiliriz kaybedersek elenebiliriz. Taraftarımızla kazanmak istiyoruz” ifadesini kullandı. 
RUİ VİTORİA:
Hedef 3 puan

Benfica’nın teknik direktörü Rui Vitoria, “Beşiktaş gibi büyük bir ekiple karşılaşacağız. Hedefimiz 3 puanla buradan dönmek. Bir üst tura çıkarak istediğimizi almanın planlarını yaptık. Benfica büyük bir kulüp. 50 binden fazla seyirciyle oynamaya alıştık. Çok az sayıda taraftarımız buraya geldi” şeklinde konuştu.
YAŞAYAN EFSANEYE DOĞRU…
Sahne senin Quaresma

Beşiktaş’ın bu akşamki maçta kolu kanadı ve hücumdaki önemli güvencelerinden birisi de Ricardo Quaresma. Avrupa’da siyah-beyazlı forma altında şu ana dek 10 gol atan Q7’nin fileleri havalandırdığı 9 karşılaşmada Kartal rakiplerini 5 kez mağlup etti, 3 beraberlik ve 1 de yenilgi gördü. Quaresma, bu sezon Dev Arena’da 2 kez gol sevinci yaşadı ve o maçlar beraberlikle sonuçlandı. Kariyerinde en fazla maçı Benfica’ya karşı oynayan tecrübeli isim iç sahada ise bir başka oynuyor. Taraftar desteğiyle coşan Quaresma evde 7 kez ağları havalandırdı. Q7, 2 gol atarsa Bobo’yu yakalayacak ve 14 gollü Oktay Derelioğlu’na iki adım daha yaklaşacak. 
VODAFONE ARENA’DA
Sessiz çığlık

 Bu gece maç dışında da anlamlı ve bir o kadar da mesaj dolu gece. Desibel rekoru bulunan Beşiktaşlı taraftarlar bu kez susacak ve dünyanın ilk sessiz tezahüratını yapacak. Başlama düdüğü ile birlikte binlerce taraftar bir dakika boyunca işaret diliyle “Irkçılığa hayır” ve “Kara Kartal” diye bağıracak.