UEFA tarafından belirlenen mali kriterlere uymayan kulüplere puan silme cezası uygulanacağı haberi gündeme bomba gibi düşerken Türkiye Futbol Federasyonu’nun Karşıyaka’ya, 2014-2015 sezonunda geçerli olmak üzere 1 puan silme cezası verdiği ortaya çıktı.
Sezon başında tebliğ edilen 2 puan silme ve 120 bin TL cezayla karşılaşan Fatih Diniz başkanlığındaki mevcut yönetimin, büyük çabalar sonucu cezayı 1 puana indirdiği, para cezasını da cüzi bir miktara çektiği öğrenildi.
Olayı doğrulayan Karşıyaka Genel Müdürü Ziyanur Hasbay, mevcut yönetimin göreve geldiği günden itibaren tüm enerjisini bu konuya verdiğini dile getirirken şunları söyledi:
"Federasyonun verdiği ceza, tümüyle UEFA’nın emrettiği mali kriterlere uymamaktan kaynaklanıyor. Söz konusu kriterler, çalışanların SGK bildiriminden hesapların bağımsız denetim şirketlerine inceletilmesi, denk bütçeden geçmiş tarihli borçları ödenmesine kadar çok geniş bir yelpazeyi içeriyor. Bu konularda çok önemli mesafe aldık."
Cezanın kalkması için nisan ayında Futbol Federasyonu’na bir kez daha başvuracaklarını ifade eden Ziyanur Hasbay, mevcut koşullarda bunun çok zor göründüğünü belirterek şöyle devam etti:
"Bu kadar büyük bir borcu sıfırlamak, ayrıca diğer pürüzleri halletmek şu aşamada mucize gibi bir şey. Bu konuda hayalci değiliz. Ayrıca yaşanan sıkıntıları geçmiş yönetime ya da bir döneme bağlamak da doğru olmaz. Bu 2000 yılından başlayan ve giderek artan bir problem. Kısacası 13 yılın bilançosu." (YC/AÖ)