KARŞIYAKA'nın unutulmaz futbolcularından Recep Umut'un oğlu Bartu Umut, yeni sezon öncesi teknik direktör Yusuf Şimşek'in gözdelerinden biri oldu.
Hazırlık döneminde elenen pek çok gencin aksine kadroya tutunmayı başaran 20 yaşındaki golcü oyuncu, yeni sezonda 77 numaralı formayı terletecek. Altyapısından yetiştiği Karşıyaka'da 2012-13 sezonunun devre arasındaki profesyonel yapılan genç futbolcu o sezon Adanaspor karşısında şans buldu.
Geçen sezon ilk yarıyı Kızılcabölük'te kiralık geçirdikten sonra devre arasında yuvaya dönen Bartu'nun babası Recep Umut, yeşil-kırmızılı takıma uzun yıllar oyuncu ve antrenör olarak hizmet verdi. Karşıyaka'da en son 2013'te görev yapan Recep Umut, bu sezon Şanlıurfaspor'un teknik heyetinde yer alıyor. Recep Umut'un 2009-10'da Karşıyaka'yı çalıştıran amcası Nihat Umut ve onun oğlu Emrah da Karşıyaka tarihinde yer edindi.
ŞİMŞEK'İN BAŞI RAHAT
Karşıyakas teknik direktörü Yusuf Şimşek, lige mali anlamda da sorunsuz gireceklerini söyledi. Yönetimin 22 Ağustos'a kadar hem peşinat taksitlerini hem de geçen seneden kalan tüm alacakları ödeyeceğini açıklayan Yusuf Şimşek, "Yöneticilerimiz ödemeleri aksatmamak için canla başla çalışıyor. Biz de sahada işimizi yapacağız" diye konuştu.
Yusuf Şimşek, kaleye yapılacak takviye için bütçeye en uygun isimle anlaşacaklarını söylerken Akhisar Belediyespor'dan Evren, Gençlerbirliği'nden Ferhat, Denizlispor'dan İsmail'le de temas kuran yönetim, istediği ücrette indirim yapan Mersin İdmanyurdu'ndan Behram'la anlaşmaya yakın. Bu arada yeşil kırmızılı ekibin hafta içinde Foça'da 2 gün kamp planladığı bildirildi. 

FOTOĞRAF