TEKNİK direktör Yusuf Şimşek'le sözleşme yeniledikten sonra transfer çalışmalarına hız veren Karşıyaka, Tekden Denizlispor'dan ayrılan sol bek Yenal Tuncer'le 1 yıllığına anlaşmaya vardı. Yeşil siyahlıların altyapısında yetişen, geçen sezon 8 maçta görev yapan 29 yaşındaki Yenal, Denizli Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor, Antalyaspor ve Mersin İdman Yurdu formalarını da giydi. Yenal, Yusuf Şimşek'in, Ahmet Arı, Onur Alkan ve Can Erdem'den sonra Karşıyaka'ya aldırdığı dördüncü Tekdem Denizlispor patentli oyuncu oldu.
Fethiyespor'lu orta saha oyuncusu Onur Okan'la yeniden görüşen kurmayların, bu oyuncunun transferinde son aşamaya geldiği bildirildi. Kaleci arayışlarını da sürdüren yeşil kırmızılılar, Kenan Hasagic ve David Loriya'dan sonra Kasımpaşa'dan ayrılan eski Manisasporlu İlker Avcıbay'la masaya oturdu. Süper Lig'e gitmek istediğini söyleyen deneyimli file bekçisi yönetimden düşünmek için süre istedi. Karşıyaka'nın listesindeki isimlerden Ordusporlu Anıl Taşdemir ise Kayseri Erciyesspor'la anlaştı.
METİN YILDIRIM'IN BARCELONA HAYALİ
Karşıyaka Futbol Şube Yöneticisi Metin Yıldırım, İspanyol devi Barcelona'yı geçecek bir kulüp yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Yönetim sisteminin artık değişmesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Popülist politikalar bitmeli. Kulüpte CEO, 4 profesyonel yönetici ve profesyonel izleme komitesi görev yapmalı. Eski Basketbol Genel Menajeri Levent Türknas CEO olabilir. Avrupalı uzmanlar altyapımızı inceleyip rapor sunmalı. Hepimiz çok çalışmalıyız" dedi. Yönetimde uyum içinde çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Uyumsuzluk yaşarsak, futbolda hedefsiz ve başarısız olursak ayrılırım. Hedefim gelecek yıllarda başkanlık da yaparak Kaf-Kaf'ı Barcelona hayaline taşımak" diye konuştu.

EK(YC/AÖ)