TRANSFERDE Bicik'in ayrılmasıyla gündeme gelen kaleci sorununu tecrübeli bir isimle anlaşarak çözmek isteyen Karşıyaka Kenan Hasagic'ten vazgeçerken ibre yeniden David Loriya'ya döndü. Boşnak Hasagic'i Türk statüsünde oynatamayacağını öğrenen yönetim, ilk görüşmede yıllık 200 bin dolar isteyen Kazak Loriya'nın indirim yapabileceğini bildirmesi üzerine rotayı bu ismi çevirdi.
Çaykur Rizespor'da görev yaptığı dönemde Davıd Loriya'yla çalışan teknik direktör Yusuf Şimşek, "Kendisi de Karşıyaka'ya gelmeyi çok istiyor. Anlaşırsak tecrübesiyle bize çok şey kazandırır. Davıd çok hırslı ve iyi bir profesyonel. Antremanda bile gol yemeye tahammülü yoktur. Takıma hem saha içinde hem de saha dışında büyük katkısı olur" dedi.
SÜPER ENGEL
Karşıyaka transfer görüşmesi yaptığı pek çok isimden, "Süper Lig'e gitmezsem gelirim" karşılığını aldı. İç transferde Ahmet Arı, dış transferde Tekden Denizlisporlu Barış Örücü önceliklerinin Süper Lig olduğunu söylerken, son olarak Ordusporlu Anıl Taşdemir de Yöneticilre aynı yanıtı verdi. Yönetim gelişmeler üzerine transfer listesini yeniden gözden geçirdi. 2'nci Başkan Azad Yeşil, "Menajerler oyuncuların kafasını Süper Lig vaadiyle bulandırıyor. Sonra da ortada kalıyorlar" dedi. Karşıyaka geçen sezon Fethiyespor'da oynayan Gençlerbirliği'nin forveti Artun'u kiralamak istiyor.

EK(YC/AÖ)