KARŞIYAKA’nın Denizlispor’a evinde yenilerek ateş hattında kalması teknik direktör Sait Karafırtınalar’la camia arasındaki ipleri gerdi.
Taraftarlar, maçtan sonra istifaya davet ettikleri Karafırtınalar'a sırt çevirirken çarşamba günü deplasmanda Adana Demirspor, pazar günü de İzmir’de Boluspor’la oynanacak iki kritik karşılaşmayı düşünen Başkan Fatih Diniz, gerginliğe set çekti.
Teknik kadro, futbolcular ve personele mali yükümlülükler konusunda hassas davranmasına rağmen geride kalan 10 maçta toplanan 12 puanla hayal kırıklığı yaşayan Başkan Diniz, "Ani karar vermeyeceğiz. Geçmişte 4-5 teknik adamla çalışmak bize zarar getirdi ama herkes Karşıyaka’da görev yaptığının, ligdeki kritik durumun ve camianın hassasiyetinin farkına varmalı. Bu kötü tabloyu biran önce tersine çevirmeliyiz" dedi.
Görevden ayrılmasının söz konusu olmadığını belirten Karafırtınalar ise, "Ben yönetimle anlaştım. Benimle çalışmak istemezlerse doğal karşılarım. Ama sezon başında çizilen hedefi ıskalamadık. Denizlispor karşısında son vuruşlarda etkili oyuncu sıkıntısı çektik. Bu ligde 1 puan bile önemli. Keşke o golü yemeseydik. Adana Demirspor’u yenersek bu skoru telafi eder, sıkıntıya sünger çekeriz" diye konuştu.
Karşıyaka Genel Sekreteri Mehmet Yaya, Denizlispor derbisinin son anlarında protokol tribününde yaşanan tartışmayı konuk yöneticilerin ateşlediğini söyledi. "Denizlisporlular gole adaba uygun olmayan el hareketleri ve sözlerle sevindi" diyen Mehmet Yaya, "Temsilci bile ayağa kalkıp bu sevince tepki gösterdi. Konuyla ilgili şikayette bulunduk" dedi.
Öte yandan Karşıyaka'da Burak'ın cezalı, Rıdvan'ın da sakat olduğu açıklandı. EK(YC/AÖ)