KARŞIYAKA yönetimi, son dönemde gündeme gelen kongre tartışmaları ve ödemelerle ilgili sıkıntılar üzerine istifa resti çeken teknik direktör Yusuf Şimşek'le buzları eritti. Bugün yapılan görüşmede Başkan Fatih Diniz, Şimşek'e istifa haberlerinden duyduğu üzüntüyü iletirken, genç teknik direktör kulübü sevdiğini ancak mali sorunların aşılması gerektiğini söyledi. Şimdilik yola devam kararı alan taraftar, 10 Mayıs'ta Sakız Adası'nda Lailapas'la oynanacak dostluk maçından sonrası bir araya gelip, son kararı verecek. Diniz bu süreçte 16-23 Mayıs'taki olağanüstü kongrede yeniden adaylığıyla ilgili destek arayışında bulunacak.
"Ben başkanlığı sürdürsem de bıraksam da Yusuf Şimşek'in görevde kalması gerekir" diyen Başkan Fatih Diniz, "Yusuf Hoca burada başarılı oldu. Kulübün şartlarını devre arasında anlaşırken kendisine söyledik. Ligde maç başı ödemesi yapabilen kulüp çok az. Biz tüm iyi niyetimizle peşinatları ve son maç hariç, primleri aksatmadık. Devre arasında takımlar dağılırken kadroyu korumayı başardık ve cezaları affettik. Bu kadar ağır borç yüküyle sezon sonunda mali yönden sıkışmamız doğal. Yeniden aday olup olmayacağım ve Yusuf Şimşek'in durumu 10 gün sonra netleşir" şeklinde konuştu.
ALİ SAY'A 3 MAÇ
Karşıyaka'da Bucaspor maçında kırmızı kart gören Ali Say, 3 maç forma giyemeyecek. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çift sarı karttan kırmızı kart gören Ali'ye hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 maç daha ceza verdi. Ceza, çift sarı kart nedeniyle oynamaması gereken maçı takiben başlayacak. Kurul genç futbolcuya ayrıca 13 bin TL de ceza kesti.

EK(YC/AÖ)