KARŞIYAKA'ya yapılacak yeni stat için seçilen Yalı Tesisleri arazisinin uygun olmadığını savunan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Örnekköy'de belirlediği arazi için ikna turlarına çıktı.
Karşıyaka Kulüp Başkanı Fatih Diniz'e dün gece geç saatlerde Örnekköy arazisini gezdiren Akpınar, projenin detaylarını anlattı. Çizimlerin kısa sürede tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen Başkan Akpınar, "Burası stadyum ve spor kompleksi için biçilmiş kaftan" dedi. Yalı Tesisleri'nde ihalesi ve yer teslimi yapılan projenin FIFA ve UEFA kriterlerine uymadığını savunan Akpınar, şöyle devam etti:
"Meslek odaları ve kentin akil insanları ile yaptığımız istişarelerde Yalı'ya stat yapılmasının yanlış olacağı kararına vardık. Mevcut stat, halka açılmalı ve hem spor alanı hem de yeşil alan olarak değerlendirilmeli. Spora yapılan yatırımın siyasi yanı yoktur. Stat yapılmalı ama doğru yere yapılmalı. Destek istiyoruz."
Karşıyaka Başkanı Diniz de yeni stat için en uygun yerin Örnekköy'de, Başkan Akpınar'ın önerdiği alan olduğunu söylerken şöyle dedi:
"Akpınar'ın heyecanı bana ve taraftara da yansıyor. Manzarası ve havası ile çok güzel bir arazi. Stat için de ideal. 53 bin metrekare üzerinde pek çok şey yapılabilir. İşin içinde siyaset olmamalı ve projeye bir an önce başlanmalı. Burası uygun bir alan. İnşallah Başkan Akpınar stadı bir an önce yapar ve bize armağan eder."

FOTOĞRAFLI