BALIKESİRSPORLU stoper Rıza'yı Altınordu'ya kaptıran Karşıyaka, kırmızı lacivertlilerin uzun süredir peşinden koştuğu Gençlerbirliği kalecisi Ferhat Kaplan'a talip oldu. Tavşanlı Linyitspor kalecisi Metin Erol'un transferini askıya alan yönetim Ferhat'ı kiralık olarak renklerine bağlamak isterken, Karşıyaka'ya sıcak bakan 25 yaşındaki file bekçisinin, "Gençlerbirliği'nde kadroya girmezsem, tercihim Karşıyaka olur" dediği öğrenildi.
2006-1011 yılları arasında Dardanelspor'un kalesini koruyan, son üç sezondur Gençlerbirliği'nde görev alan Ferhat Kaplan, geçen sezon Süper Lig'de altı, kupada üç maçta forma giydi. Yönetimin, Ferhat'la anlaşamaması halinde rotayı Torku Konyaspor'un file bekçisi Kaya Tarakçı'ya çevireceği ifade edildi. Mersin İdman Yurdu'ndan file bekçisi Behram'ın da halen listede yer aldığı kaydedildi.
PAZAR GÜNÜ RAKİP ALTAY
Erzurum kampında Alanyaspor'la 1-1 berabere kalan, Bucaspor'u 2-0 yenen, Samsunspor'a ise 1-0 mağlup olan Karşıyaka, sezon öncesi Altay ve Turgutluspor'la iki hazırlık maçı daha yapacak. Futbol Şube Yöneticisi Korhan Yetiş, 17 Ağustos Pazar günü Menemen Çavuşköy Sahası'nda saat 18.00'de Altay'la karşılaşacaklarını belirterek, "Menemen Belediyespor'a bize hem Çavuşköy'ü açtıkları, hem de U21 takımımız için Maltepe sahasını verdikleri için teşekkür ediyoruz. 22 Ağustos'ta da Turgutluspor'un sezon açılışına konuk olup özel bir maç yapacağız" dedi.