PTT 1'inci Lig’in ikinci yarısında teknik direktörü Yusuf Şimşek’le patlama yapan Karşıyaka, düşme korkusunu da üzerinden attı.
Son sınavında, ilk yarıdaki derbide olduğu gibi Manisaspor önünde geriye düşmesine rağmen sahadan 3-2 galip ayrılan Karşıyaka, Yusuf Şimşek yönetiminde oynadığı 5 müsabakadan 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan çıkardı. Bu periyotta tek yenilgisini nizami bir golünün sayılmadığı Orduspor deplasmanında 2-1’lik skorla alan yeşil kırmızılı ekip 29 puanla umuda yelken açtı.
Ara transferdeki tercihleri ve oyuna müdahaleleriyle dikkati çeken Yusuf Şimşek, Manisaspor derbisinde de önemli hamleler yaptı. Devreyi 1-0 yenik kapatınca soyunma odasında çılgına dönen Yusuf Şimşek’in su şişelerini yere fırlatarak, "Stadı dolduran taraftarlardan utanın. Lig daha bitmedi. Ne yaptığınızın farkında mısınız" diye bağırdığı öğrenildi. Yusuf Şimşek’in 53'üncü dakikada Mustafa ve Ars’ın yerine Can ile Ofoedu, 78’ici dakikada Cafercan’ın yerine Caner’i oyuna alması da galibiyeti getiren hamleler oldu.
12 PUAN 18 BİN TL
Manisaspor derbisine ekstra prim belirlemeyen Karşıyaka yönetimi, 4 maçtan 12 puan alınması halinde kesenin ağzını açacak. Çarşamba günü Kahramanmaraş deplasmanına çıktıktan sonra pazar günü İzmir’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 2 Mart’ta da Kütahya’da Tavşanlı Linyitspor’la karşılaşacak Karşıyaka'da oyunculara maç başına 3’er bin TL galibiyet primi ödeyecek yönetim, derbiyle birlikte 4’te 4 yapılması halinde 6’şar bin TL de ekstra prim verecek. Cezalı duruma düşen Ahmet Arı ve Burak, Kahramanmaraş maçında oynayamayacak. EK(YC/AÖ)