KARŞIYAKA teknik direktörü Sait Karafırtınalar’ın sonunu, 5 yıl formasını giydiği, 9 yıl antrenör olarak çalıştığı, geçen sezon play off’a çıkardığı Bucaspor getirdi.
Üst üste üçüncü yenilgisini Bucaspor maçında alarak 18 puanla düşme hattının sınırında kalan Karşıyaka, Sait Karafırtınalar’la yolunu ayırdı. Sezon başında 3 yıllık sözleşme imzalayan genç teknik adam, Başkan Fatih Diniz’le el sıkışarak vedalaşırken sezon sonuna kadar alması gereken maaşını tazminat olarak talep etti. Aralık maaşı dışında alacağı bulunmayan Karafırtınalar’ın kulüpten 150 bin TL talep ettiği öğrenildi.
"Dargın ayrılmıyorum" diyen Sait Karafırtınalar, şöyle dedi:
"Yola çıkarken amaç kümede kalmaktı. Hedeflediğimiz puanı aşağı yukarı topladık. Bu takımın kapasitesi belli. Kulübe zayıf olduğu için 4-5 maçı öne geçmemize rağmen kaybettik. İstifa etmedim çünkü istifa edersem sözleşmem gereği aldığım parayı tazminat olarak geri ödemek zorundayım. Sadece sezon sonuna kadar alacağım maaşı istiyorum."
Karşıyaka’da ligdeki tablo ve Sait Karafırtınalar’ın ayrılışı sonrası olağanüstü kongre tartışması rafa kalktı. Devre arasında transfer yaparak güçleneceklerini söyleyen Başkan Fatih Diniz, "Bu sezonu yapılanıp borç azaltma yılı ilan etmiştik. Eğer 23 puan bandında olsak, Sait hocayla yollarımızı ayırmazdık. Onda da bir motivasyon kaybı oldu. Alt gruptaki rakiplerimizden Kahramanmaraş, Tavşanlı Linyitspor, Denizlispor, Boluspor ve Bucaspor’u yenememenin kadro kalitesiyle alakası yok" diye konuştu.
ŞİMŞEK FAVORİ
Karşıyaka’da Sait Karafırtınalar’la yolların ayrılmasının ardından ilk olarak Yusuf Şimşek ismi gündeme geldi. 2011-2012 sezonunda futbolcu-teknik adam olarak görev yaptığı Turgutluspor’a play off oynatan Yusuf Şimşek, bu sezon 4 puanla devraldığı Denizlispor’la 9 maçta 14 puan topladı. Düşme hattından sıyrılan Denizlispor yönetimle oyuncu alacakları nedeniyle ters düşen Yusuf Şimşek geçen hafta görevinden istifa etti. Karşıyaka yönetiminin listesinde yer alan Uğur Tütüneker ile Metin Diyadin’in Süper Lig’den teklif beklediği ve PTT 1'inci Lig’den gelecek tekliflere sıcak bakmadığı öğrenildi. EK(YC/AÖ)