KARŞIYAKA’nın yeni teknik direktörü Yusuf Şimşek, ikinci yarıya farklı başlangıç yapacaklarını söyledi. Oyuncularını Kuşadası kampında lige motive etmeye çalışan Şimşek, "Takım ilk yarıda 18 maçta 26 gol yemiş. Bu çok yüksek bir rakam. Öne geçilen maçlarda sürekli puan kaybedilmiş. İlk planımız gol yememek olacak. İkinci yarıda maç başına gol yeme ortalamasını yarı yarıya azaltacağız. İlk yarıyı unutup yeni başlangıç yapacağız" dedi.
Oyun disiplininden 90 dakika kopmayacaklarını dile getiren Şimşek, "Geriye de düşsek demoralize olmayacağız. Takımıma, ilk yarıda fazla şans bulamayan gençlere güveniyorum. İyi bir kadromuz var ve bunu sahada göstereceğiz. Değişimi herkes fark edecek" diye konuştu. Muhammet ve Tayfun’un da oynayabilecek durumda olduğunu dile getiren Şimşek, Şanlıurfaspor karşısında Gökhan Aydaş hariç tam kadro çıkacaklarını söyledi.
REHA KAPSAL'A 10 YIL SONRA
Karşıyaka, eski teknik direktörlerinden Reha Kapsal’a 10 yıl sonra ilk kez rakip olacak. Karşıyaka, Kapsal’ın çalıştırdığı Şanlıurfaspor’la pazar günü ikinci yarının ilk maçında karşılaşacak. Deneyimli teknik adam son olarak 28 Şubat 2004’te Ankaraspor’da görev yaparken Karşıyaka önüne çıktı. Ankaraspor maçı 3-1 kazandı. Yeşil kırmızılılarda 2007-2008’in son haftalarında iş başı yapan Kapsal, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında ayrıldı. Son yılların en uzun süre görevde kalan teknik adamı olan Kapsal, 2010-2011’de döndüğü kulübe 2011-2012 sezonunun 8'inci haftasında veda etti. İzmirli teknik direktör Karşıyaka macerasından sonra ilk kez kulüp çalıştırıyor.
Kadrosunu takviye etmeye çalışan Karşıyaka, Boluspor’dan eski futbolcusu Onur Türk’ü gündeme almasına rağmen transferi gerçekleştiremedi. Onur’la ücret konusunda pürüz çıktı. Can Erdem’in Ankaraspor’dan bonservisini almasını bekleyen yeşil kırmızılı ekip Tavşanlı Linyitspor'dna Cafercan Aksu’yla görüşüyor.

EK(YC/AÖ)