Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noël Le Graët, adı şantaj iddialarına karışan Karim Benzema'nın milli takıma çağrılmayacağını açıkladı.


Neler yaşandı?


Hatırlanacağı üzere Olympique Lyon'da forma giyen ve Fransa Milli Takımı'ndan arkadaşı Matiheu Valbuena'ya şantaj yaptığı suçlamasıyla göz altına alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Real Madrid'in Fransız futbolcusu, söz konusu skandal ile ilgili arabuluculuk yaptığını itiraf etmişti.

Ayrıca açılan soruşturmada Valbuena'nın 'mal varlığını gap etme girişimi' konusuda yürütülüyor. Valbuena’ya, özel hayatına ilişkin gizli olarak çekilmiş bir videonun gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin Euro istendiği iddia ediliyor.

Tüm bu gelişmeler sonrasında o dönem Real Madrid'in, PSG ile oynadığı maçın kadrosunda da yer almayan 27 yaşındaki futbolcu, Fransa Milli Takımı'nın yine o dönem oynadığı hazırlık maçlarının kadrosunda Didier Deschamps'ın kararıyla bulunmamıştı.

Fransa Futbol Federasyonu'nun bu son hamlesi sonrasında Benzema'nın önümüzdeki yaz Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'da forma giyme şansının iyiden iyiye azaldığı yorumları yapılmaya başlandı.