KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, kalan haftalarda maç kaybetmek istemediklerini, 10-11 puan almaları halinde Avrupa kupalarına gideceklerini düşündüklerini belirtti.
Kardemir Karabükspor hafta sonunda deplasmanda karşılaşacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Tolunay Kafkas, Çaykur Rizespor’un son haftalarda çıkışta olan bir takım olduğunu, son 4 maçta 8 puan topladıklarını söylerken şöyle dedi:
"Sahasında oynadığı 2 büyük takımdan puan aldı. Akhisar Belediyespor'u ve Medical Park Antalyaspor’u yenmeyi başardı. Oldukça zor bir maç. Bizim açımızdan baktığınız zaman kendi oyun yapımızı içeride dışarıda aynı şekilde yansıtmaya gayret eden bir takımız. Her 2 takım için de iyi, sert ve mücadeleci bir maç olacak. Oyun felsefimizi aynı şekilde sahaya yansıtacağız. Üst sıraları zorlamak istiyoruz. Bunun için de maç kazanmak gerekiyor. En azından deplasmanda maç kaybetmemek çok önemli. Hedefimiz 1 yada 3 puan alarak Karabük'e dönmek. Kalan haftaları maç kaybetmeden tamamlamak istiyoruz. Hesaplamalarıma göre 10-11 puan alacak takımın Avrupa kupalarına gideceğini düşünüyorum."
Tolunay Kafkas, Beşiktaş'tan kiralık gelen Eneramo'nun önümüzdeki sezon takımda kalmasını istediğini söylerken, teknik direktörlük kariyerinde önemli yere sahip Kayserispor'un da ligde kalmasını isteğini vurgularken şöylekonutu:
"Kayserispor beni hoca yaptı. Kötü günler yaşamasını istemem. Diğer takımlara da bir haksızlık yapmak istemem ama vefalı olmaya gayret ettim. Bugün buralara geldiysem Kayserispor’un sayesinde geldim. Kayserispor bana kucak açtı, destek oldu. Süleyman Hurma kötü gittiğimiz dönemde arkamda durdu ve Türk futboluna bir antrenör kazandırdı. Onun için Kayserispor’un hiçbir şekilde kötü olmasını istemem."

BD(EE/AÖ) FOTOĞRAF