TOLUNAY Kafkas "Oyunda üstün olan taraf bizdik"
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, maçın son dakikalarına doğru skor avantajını koruyamadıklarını bunun da nedeninin oyuncuların genç ve tecrübesiz olmasından kaynaklandığını söyledi. Kafkas, "Bu maç belki bize bir Avrupa kupası kapılarını açabilirdi. Diğer maçların skorlarını bekleyeceğiz. O maçların skorlarına göre Avrupa iddiamız devam edebilir. Oyunda üstün olan taraf bizdik. Net pozisyonlarda yakaladık. Bunların 2’sini değerlendirebildik. Tamamen bizim hatamızdan kaynaklanan gol yedik. Çokta fazla yapacak bir şey yok. Torku Konyaspor’u tebrik ediyorum" dedi.
Hakem Cüneyt Çakır'ın performansını da değerlendiren Kafkas, şöyle dedi: "Avrupa’nın en iyi hakemlerinden. Bizim ona bir laf söylememiz bir şey olurmu yani. Allah onun yolunu açık etsin. Cüneyt çakır’a bir şey söylenmez. O büyük bir hakem. Estefurullah biz ona ne söyliyebilirizki."
Ahmet İlhan, çok üzgün olduklarını belirterek, "İyi mücadele ettik ama maçın son 20 dakikasında 2 gol yiyerek 1 puanla ayrıldık. Kazanmamız gereken bir maçtı. Avrupa iddiamız devam ediyor" diye konuştu.
İshak ise Avrupa kupalarına gidebilmeleri için rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyeceklerini söyledi.
ÖNEMLİ BİR PUAN ALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Torku Konyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal, ilk devre pozisyon vermeden gol yediklerini söyleyerek, "İlk devre ön bölgeyi çok fazla zorlamayan bir takımımız vardı. 2’nci yarının başlamasıyla birlikte gol yedik ama oyunun kontrolü bizdeydi. Skoru değiştirme adına forveti üçledik. Maçın son 20 dakikasına doğru oyunun temposunu yükselttik. Penaltı atışını değerlendiremedik. Karabükspor gibi bir takıma deplasmanda penaltı kaçırıp 2 tane gol atıyorsanız takımımızda iyi işlerin olduğunu düşünüyorum. Ligin bu sıralamasında önemli bir puan aldığımızı düşünüyorum. Gönlümüz burada ligi bitirmekti. 2-0 geriden dönüş ve oyun iyi. Bu üretkenliği önümüzdeki hafta da devam ettirmek ve ligi istediğimiz yerde bitirmek istiyoruz" dedi.
Kaleci ile Hleb’in maç sonunda kavgasının hatırlatılması üzerine Bakkal, "Çok stresli ortamlar. Olmaması gerekiyordu. Bu ortamlarda bunları yaşıyoruz ve bazı şeyleri sindirmeye başladık. Çok önemli bir şey yok.Onlar çok iyi iki arkadaş" diye cevap verdi.
Selim Ay, zorlu bir deplasmanda 2-0 geriye düştükleri maçtan bir puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Tolga Ünlü, iki takımında da bir puanı hak ettiğini vurguladı.

BD(EE/AÖ)