Bülent DİKTEPE/KARABÜK,()- KARDEMİR Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadeleleri ile Türkiye Ligi'ndeki 17 takımı içeride, dışarıda yenme kapasiteleri olduğunu gösterdiklerini söyledi, "Bu hafta ligde oynayacağımız Fenerbahçe'yi de yenmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
UEFA Avrupa Ligi play off turu 2'nci maçında St Etienne'e penaltılar sonucunda yenilerek elenen Kardemir Karabükspor, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağı maç için İstanbul'da kaldı. Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, kimsenin beklemediği bir şekilde UEFA Avrupa Ligi'nde başarı gösterdiklerini söyledi. Kendilerinden ekonomik anlamda çok daha güçlü St Etienne'yi Karabük'te yendiklerini hatırlatan Başkan Yolbulan, şöyle konuştu:
"Fransa'da da başa baş oynadık. Müthiş bir mücadele oldu. Uzatma sonucunda penaltı atışlarında avantajlı duruma geçmemize rağmen bunu değerlendiremedik ve talihsiz bir şekilde gruplara kalamadık. Futbolcularımızın ve teknik ekibimizin canı sağolsun. Terlerinin son damlasına kadar mücadele ederek, Karabük'ün başını öne eğdirmediler. Dövüşerek elendiler. Zaten St Etienne takımının şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş gibi sevinmesi Karabükspor'un ne denli büyük bir iş başardığının belgesidir. Performanslarından dolayı teknik ekibimizi ve futbolcularımızı tebrik ediyorum."
Karabükspor'un bundan sonraki hedefinin ligde ya da Türkiye kupasında Avrupa'ya gidebilecek sıralamayı, finali yakalamak olduğunu vurgulayan Başkan Yolbulan, şöyle devam etti:
"Avrupa tecrübesini her sene olmasa da 2-3 senede bir Karabük halkına tattırmak istiyoruz. Her sene Avrupa'yı zorlayan bir takım olmak istiyoruz. Bu anlamda Fenerbahçe maçına da hazırız. Herkes hazırlık maçı yaparak hazırlanıyor, biz ise 4 Avrupa kupası maçı oynayarak bu maça hazırlandık. Çok sert mücadelelerden sonra Fenerbahçe gibi çok iyi bir takıma karşı mücadele edecek olmamız bir avantaj. Zaten geçen sezona göre daha alternatifli bir kadromuz var. Fransa'da oynatmadığımız oyuncuları bu maçta oynatabiliriz. Bu tekhik heyetin takdiri. Sahaya kim çıkarsa çıksın ben Fenerbahçe maçının çok zevkli, çekişmeli ve güzel bir maç olacağının garantisini verebilirim. Karabükspor, artık Türkiye liginde 17 takımın 17'sini de içeride, dışarıda yenme kapasitesi olan bir takım olduğunu herkese gösterdi. Fenerbahçe'yi de yenmek için elimizden geleni yapacağız."

FOTOĞRAFLI