KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, hafta sonunda deplasmanda oynayacakları Medical Park Antalyaspor maçından puanla dönmeyi hedeflediklerini söyledi.
Tolunay Kafkas, takımına yaptırdığı antremandan önce açıklamalarda bulundu. Medical Park Antalyaspor’un iyi futbolculara sahip bir takım olduğunu, yeni teknik direktörleri ile maçı kazanmak isteyeceklerini belirten Tolunay Kafkas, şöyle devam etti:
"Bizim açımızdan da önemli bir maç. Son oynadığımız Galatasaray maçı bizim açımızdan iyi geçti. Kalan son 9 maç her takım için çok zorlu geçecek. Her takım, her takımı yenecek güce sahip. Hedefimiz Antalya’dan 1 ya da 3 puan almak olacak."
Medical Park Antalyaspor maçından sonra oynayacakları 3 maçtan en az hasarla çıkmak istediklerini ifade eden Tolunay Kafkas, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İstediğimiz gibi çıkabilirsek çok daha farklı yerlere gidebiliriz. Oynadığımız oyun anlayışı ve mantalite önemli. Eninde sonunda bu bir yerde bizim yüzümüze gülecek. Şu anda bir sıkıntımız yok. Kalan 9 maçta 27 puan var. Bu 27 puana maksimum 1,5 puan ortalamalı gitmemiz lazım. Bu şekilde ligi bitirirsek bu seneyi atlatmış olacağız. Başkanımıza bu takımın korunmasını istediğimi söyledim. Bu takımın üzerine de yapabileceğimiz iyi ve kaliteli takviyeler olsun istiyorum. Bunların yanlarına da genç oyuncuları monte ederek Karabükspor’un geleceğini sağlam temellere oturtmak istiyoruz."
Galatasaray maçında Karabükspor’lu oyuncuların el ele tutarak duran top savunması organizasyonu gerçekleştirmesinin sorulması üzerine Tolunay Kafkas, bu konuda şöyle dedi:
"Bu taktik çalışmasını, mesafe ayarlarını ayarlamak için yapıyorduk. Oyuncularımız ellerini biraz uzun tutular ve bırakmadılar. Bununla ilgili sanıyorum bir sıkıntı yaşandı. Kimseyi zor bir duruma düşürmek için böyle bir anlayış içersinde ne ben, ne de Karabükspor olmaz. Buna daha dikkat edeceğiz."

BD(EE/AÖ) FOTOĞRAF