Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARDEMİR Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Taraftarlarımızın desteğiyle Galatasaray'ı yenerek camiamıza iyi bir galibiyet hediye etmek istiyoruz" dedi.

Kardemir Karabükspor, Cuma günü sahasında oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Antrenman öncesi gazetecilere açıklama yapan teknik direktör Tolunay Kafkas, kendileri için rakibin kim olduğunun önemli olmadığını, Galatasaray'ı yenmek istediklerini söyledi. Kafkas, "Maalesef son 3 haftada yaşadığımız bazı şanssızlıklar var. Oyunumuzun karşılığı bu olmamalıydı. Futbolun içinde bu var. Zaman zaman bazı etkenler kazanmanızı engelliyor. Doğru yoldayız, bir sıkıntımız yok. Umuyorum taraftarlarımızın da desteğiyle Galatasaray'ı yenerek camiamıza iyi bir galibiyet hediye etmek istiyoruz" dedi.

'FUTBOL, FUTBOL OYUNUNDAN ÇIKTI'

Bursaspor'un, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan'ın Enes Ünal ile ilgili açıklamasına ilişkin resmi sitesinden yaptığı açıklamayı da değerlendiren Kafkas, şöyle konuştu:

"Başkanımız Bursaspor'un galibiyetine gölge düşürecek bir söylemde bulunmadı. Enes Ünal gelecek vaad ediyor. Uzun yıllar milli takımda oynayacak. Aslında söylenmek istenen buydu. Söylenen şeyler bizim gibi insanların ve başkanımızın kaldırabileceği şeyler değil. Biz verilen veya verilmeyen penaltıları konuşmadık. Verilen penaltıyı ifade etmeye çalıştık. Ama bunu bu hale getiren Bursaspor değildir. Onu da siz biliyorsunuz. Artık futbol, futbol oyunundan çıktı, başka yerlere doğru gidiyor. Dün yaşanan olaylar herkes için çok üzücü şeyler. Bir takım şampiyon olacak, 3 takım da küme düşecek. Şampiyon olan takım kahraman değil, küme düşen insanlar da ne şerefiz, ne de ahlaksız. Bu bir oyun. Herkes üstüne düşen sorumluluğu duyarlı bir şekilde çok daha fazla yerine getirmeli, dikkatli olmalı. Umuyorum bundan sonra hiç kimseye bir haksızlık olmaz. Gidilen yer hiç iyi bir yer değil."

Kaptan İlhan Parlak, şampiyonluğa oynayan güçlü bir Galatasaray'a karşı mücadecele edeceklerini belirterek, "Biz de sahamızda iyi oynuyoruz. Bunu Galatasaray karşısında gösterirsek sahamızdan 3 puanla ayrılacağımızı, şansızlığımızı bu maçta kıracağımızı ümit ediyorum" dedi. Musa Çağıran da Galatasaray maçında her şeyi daha fazla yaparak 3 puan almak istediklerini, Fenerbahçe'yi ısıra ısıra, eze eze yendiklerini, bunu Galatasaray maçında da tekrarlayacaklarına inandıklarını söyledi.

BD(EE/SSA) (FOTOĞRAFLI)