Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARDEMİR Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Saint Etienne maçında işlerinin kolay olmadığını belirterek, "Ama bunun altından kalkabilecek gücümüz var. Dikkatli ve iyi konsantre olabilirsek umutlu bir sonuçla dönebiliriz" dedi.
Kardemir Karabükspor perşembe günü Fransa’da UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu 2’nci maçında karşılaşacağı Saint Etienne maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Tolunay Kafkas gözetiminde yapılan antrenmana rahatsız olan Kumbela ile izinli olan Musa Çağıran katılmazken diğer futbolcular taktik çalışması yaptı. Kafkas, çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüklerini, rakiplerinin son lig maçında Reims ile oynadığı karşılaşmayı futbolcularıyla birlikte izlediklerini söyledi. Çok önemli bir maça çıkacaklarını belirten Kafkas, "Fakat işimiz de çok zor, kolay değil. Ama bunun altından kalkabilecek gücümüz var. Dikkatli ve iyi konsantre olabilirsek umutlu bir sonuçla dönebiliriz. Ben, bir adım önde olmamıza rağmen şansların eşit olduğunu düşünüyorum "dedi.
Sahalarında oynadıkları ilk maçın kendisini rövanş için umutlandırdığını ancak rakiplerinin kendi sahasında oynayacağına dikkat çeken Kafkas, şöyle dedi: "Oyuncu kalitesi olarak çok iyi bir kompakt bir takım. Çok etkili 2 kenar oyuncusu var. Onlarda kazanmak isteyecek. Kolay olmayacak. Biz ilk maçtaki gibi aynı direnci, mücadeleyi, taktik anlayışını biraz daha değiştirerek ortaya koymak zorundayız. İyi oynayacağımızı ben biliyorum. Ama futbol bu her sonuca da açık olmak lazım."
St Etienne maçından alacakları puanın ülke puanı için de önemli olduğuna vurgu yapan Kafkas, sözlerine şöyle devam etti: "Buna katkı sağlayabilirsek bizim adımıza çok mutluluk verici olur. Ama önce Karabükspor’un gruplara kalması her şeyden daha önemli. Ülke puanın düşük olmasının sorumlusu Karabükspor değil."
ZOR BİR LİG BİZİ BEKLİYOR
Geçen sezondan daha zor bir süper ligin kendilerini beklediklerini ifade eden Kafkas, "Bizim belli bir sistemimiz ve oyun anlayışımız var. Bunu maçlara yansıtabilirsek ligi iyi yerlerde bitirebiliriz. Önemli olan bu oyunumuzu ve formumuzu koruyabilmek. Geçen sezon büyük oranda koruduk. Şimdi üzerine koyarak çalışacağız. Bu lig çok zor. Onun için de her takımın inişleri ve çıkışları olacaktır. Biz ligi ilk 10 içersinde bitirmek istiyoruz. En büyük hedeflerimizden bir taneside Türkiye kupasını kazanmak" dedi.
KADROMDAN MEMNUNUM
Takımının kadrosunu da değerlendiren Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı: "İmkanlarımız doğrultusunda yapılabileceklerin en iyisini yapmaya çalıştık. Çok pahalı değil, doğru ve  bize uyacak Karabük’ü sevecek oyunculardan yanayım. Kadromdan memnunum."

FOTOĞRAFLI