KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Eskişehir'den puanla dönmek istediklerini belirterek, "Takım yavaş yavaş rayına oturdu ve istediğimiz oyun anlayışıyla oynuyor. Umarım biraz futbol şansı da bizim yanımızda olur ve Eskişehir'den puanla döneriz" dedi.
Kardemir Karabükspor hafta sonunda deplasmanda karşılaşacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Teknik direktör Tolunay Kafkas gözetiminde yapılan antrenmana Akhisar Belediyespor maçında sakatlanarak sezonu kapatan Hakan Özmert ile adalesinde ödem tespit edilen Lua Lua katılmazken, hafif sakatlıkları bulunan İlhan Parlak ve Furkan takımdan ayrı düz koşu yaptı. Deplasmanda Eskişehirspor ile zorlu bir maç oynayacaklarını söyleyen Kafkas, "Rakibimiz oynadığı futbolla, teknik direktörü, taraftarıyla önemli takımlardan bir tanesi. Ama biz de puan almak istiyoruz. İyi oynayacağımızdan bir kuşkum yok. Artık takım yavaş yavaş rayına oturdu ve istediğimiz oyun anlayışıyla oynuyor. Umarım biraz futbol şansı da bizim yanımızda olur ve Eskişehir'den puanla döneriz" dedi.
Kafkas yapılacak transferlerle takımı daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını açıklayarak, "20 puan veya 20 puan üzerinde olacak olmamız ikinci devreye daha iyi bakacağımızın sinyallerini verebilir.  Bu sene bizim için bir geçiş dönemi. Gerçekten çok zor oluyor. Daha sonra genç oyuncuların katılımıyla ve iyi oyuncuları da getirerek taraftarlarımıza daha iyi bir Kardemir Karabükspor'u izlettireceğiz" diye konuştu.
SON VURUŞA ÇALIŞILIYOR
Kafkas çok az maçta bocaladıklarını, takımın performansından memnun olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Son vuruş becerilerini çalışmak için bireysel ve grup antrenmanları yapıyoruz. Dikkat ve algılamayla ilgili life kinetik çalışması yapıyoruz ve bunu bireysel bazı oyuncularımıza da uygulayacağız. Önemli olan pozisyona girebilmek, girdiğimiz pozisyonlar mutlaka golle sonuçlanacaktır. Takımın ortaya koymuş olduğu oyun anlayışı ve takımın gidişatı çok önemli. Bunu oturttuğumuzu düşünüyorum. Biz çok az maçta bocaladık. Bir tek Gaziantepspor maçının ikinci yarısında sıkıntı yaşamıştık. Onun dışında oyuncularımdan ve performanslarından son derece memnunum. Daha da iyi olacağımızı düşünüyorum.
KARABÜKSPOR'UN 5 YILLIK OYUNCU KADROSUNU OLUŞTURMAK İSTİYORUM
Karabükspor'u doğru yapılandırmanın çok önemli olduğunu ifade eden Kafkas, şu açıklamada bulundu:
"Kardemir Karabükspor'un en az 5 yıllık oyuncu kadrosunu oluşturmak istiyorum. Benim en büyük özelliklerimden bir tanesi bu. Biz burada olsak da olmasak da yarın ayakları üzerinde duran, sağlam basan bir takım yaratmak bizim için çok önemli. Bu oluşumu mutlaka Kardremir Karabükspor başta başkanımız olmak üzere yönetim kurulumuz ve benimle birlikte yapacak. Ara transfer döneminde ileriye dönük ve takımda direkt oynayabilecek oyuncuları alacağız. Sezon içerisinde ve gelecek yıl için yapacağımız transferler var. Bu transferleri yaparak Kardemir Karabükspor'u belli bir yere oturturuz ve belli bir çizgide olur. Önemli olan takımların bir 5 yıllık, 10 yıllık iskeletini oluşturabilecek kadrolar oluşturabilmek. Bu da doğru oyunculardan geçiyor.