Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, St Etienne'yi 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından sahalarında avantajlı bir skor elde ettiklerini, ancak rövanşta işlerinin çok zor olacağını söyledi.
St Etienne’nin fiziksel ve taktiksel açıdan çok kuvvetli bir takım olduğunu belirten Kafkas, "Öncelikle onlarla fiziksel açıdan başa çıkmamız gerekiyordu. Rakibimiz ligdeki ilk 2 karşılaşmasında oynadığı maçlarda rakipler fiziksel açıdan onlara karşı koyamadılar. Büyük bir üstünlük elde ettiler. Oyunun 25’inci ve 40’ıncı dakikalarında oyunun kontrolünü kaybettik. Ama genelde oyunun üstünlüğü bizdeydi. Oyuncularım verilen görevlerin hepsini yerine getirdiler. Hep realist olmaya gayret ediyorum. Gerçekten 2’nci maç işimiz çok zor" dedi.
Samba Sow ise kendileri için çok zorlu bir maçta tek golle galip gelmesini bildiklerini belirterek, "Bunun bir de rövanşı var. Deplasmanda çok büyük bir taraftar karşısında oynayacağız. Zor bir maç olacak. Bugün burada elde ettiğimiz avantajı orada da sürdürüp gruplara kalmak isityoruz" diye konuştu.
SAİNT ETİENNE CEPHESİ
St Entienne teknik direktörü Christophe Galtier, Karabükspor’un iyi mücadele ettiğini, ancak çok da iyi oynamadığını belirtti. Kaybetmelerinin nedenini bilmediğini ifade eden Galtier, "2'nci şutlarında golü buldular. Bu tarz maçlar çok zorlu maçlar. Futbolcuların fiziksel açıdan iyi olmaları gerekiyor. Rakip takım derinleme anlamında iyi oyun oynadı ve bizi zorladı. Açıkçası Türk futbolunu sergilediler. Onun dışında bizim de kaçırdığımız pozisyonlar oldu. Mental dışında bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta iki ayaklı maç ve aynı zamanda Avrupa maçı. Rakip takım topla karışık çok sert oynadı ve oyunumuzu ciddi şekilde engellediler. 30’un üzerinde Avrupa maçı oynadım ve gerçekten ciddi anlamda bizi zorladılar. Bu işin rövanşı var ve her şey bitmiş değil" dedi. Mevlüt Erdinç ile ilgili transfer haberlerine değinen Galtier, "Şu an için cevap vermemek gerekir. Çünkü önümüzde bir maçımız daha var. Devre arası geldiği zaman oturulup konuşulur. Karşılıklı anlaşılırsa oyuncu da isterse gönderilir. Gönderilmeyecek oyuncu yoktur" diye konuştu.