KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, ligde üst sıralara tutunmak için Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında puanlar almak zorunda olduklarını söyledi.
Kardemir Karabükspor'un Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını sürdürdüğü tesislerinde antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran teknik direktör Tolunay Kafkas, yaptığı iyi transferler ve iyi oynayan bir rakibe karşı mücadele edeceklerini söyledi. Kayseri Erciyesspor'un 2'nci devrenin iyi takımlarından biri olmaya aday olduğunu vurgulayan Tolunay Kafkas, şöyle konuştu:
"Geçen hafta, çok iyi oynayarak kazandılar. Kendi adımıza çok zor bir maç, ama ben onların adına da zor bir maç olacağını düşünüyorum. Ligde üst sıralara tutunmak istiyorsak, bu maçtan puanlar almak durumundayız. Hem antrenör hem de takımlar için baskı altında iş çıkarabilmek çok önemlidir. Biz bu baskıya alıştık. Bir rehavet içinde değiliz. Artık rakibin adının ne olduğu önemli değil. Bu felsefeyi ve oyun anlayışını aynı şekilde sahaya yansıtmak bizim için önemli."
Taraftarın Avrupa kupalarına katılma isteğinin futbolcularını strese sokmayacağını ifade eden Tolunay Kafkas, "Oyuncularımla konuşuyorum. Oynayacağımız 13 maçın ne kadarını kazanırsak iyi. Bu bizi zaten ister istemez bir yerlere taşıyacak" dedi.
Avrupa kupalarına gitmeleri durumunda alt yapı ve tesisleşme anlamında da buna hazır olmaları gerektiğini belirten Tolunay Kafkas, şöyle devam etti:
"Tesisleşme ile ilgili büyük bir projemiz var. Kardemir Karabükspor bu ligde kalıcı ve uzun vadeli bir program yapmak istiyorsa bu tesisi yapmak zorunda. Adımlar atıldı ve bu tesis yapılacak. Kardemir Karabükspor belli bir iskelet oluşturacak. Özellikle bu takımın içindeki oyuncuları koruyup daha yetenekli ve genç oyuncuları bulacak. Daha sonra Batı Karadeniz Bölgesi'nden oyuncular çıkaracak. Alt yapıdan yetenekli ve geleceğin futbolcusu olmaya aday futbolcuları nasıl çoğaltabilirize bakacağız. Yurt dışından Almanya ve Belçika kökenli ve Türkiye liglerinden alacağımız genç oyuncular olacak. Bu oyuncuları Kardemir Karabükspor bünyesine katacağız ve geleceği olan bir takım oluşturacağız."