Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,() - GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, Kardemir Karabükspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında deplasmanda bir şeyleri değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Pozisyona girdiklerini, ancak gole çeviremediklerini belirten Mancini, "Kesinlikle hakettiğimiz bir maçtı. Kazanmamız gerekiyordu. Yakaladığımız şansları değerlendirmemiz gerekiyordu. Yeteri kadar agresif değildik. Hep şans bir daha gelecek diye düşündük. Ama gereksiz puan kaybı yaşadık" dedi.
Karabükspor'un iyi bir kadro ve iyi bir hocaya sahip olduğunu belirten İtalyan teknik adam şunları söyledi: "Maçtan önce de zor maç olacağını biliyorduk. Pozisyona girdiğiniz zaman değerlendirmeniz lazım. İstanbul'daki maçta da sıkıntı yaşamıştık. Zor olacağını biliyorduk. Ama girilen  pozisyonlar var. Ne yazık ki değelendiremedik."
Roberto Mancini, puan kaybının Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea maçını etkilemeyeceğini de söyledi. Mancini, "Tamamen farklı bir turnuva. Bu sonucun oraya yansıyacağını düşünmüyorum" diye konuştu.
Galatasaraylı futbolcu Yekta Kurtuluş, deplasmandaki sıkıntılarının devam ettiğini söyledi. Gergin olduğu gözlenen Yekta Kurtuluş, "Pozisyonları değerlendiremedik. Önümüzdeki maçlarda daha dikkatli olup bunları değerlendirmemiz lazım" dedi.
Yekta, Fenerbahçe'nin henüz maçını oynamadığını ve puan farkının açılıp açılmayacağını bekleyip göreceklerini belirtti. Yekta Kurtuluş, basın toplantısına geç gelmesiyle ilgili soruya ise "Bunun cevabını soyunma odasına girerek görebilirsiniz. Herkes duş almak zorunda" diye konuştu.
KAFKAS: 1 PUAN ÖNEMLİ
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas ise maçın büyük bölümünde istediklerini yaptıklarını söyledi. Kafkas, "Telles'in çıkışları, Burak'ın koşularını kapatıp, Drogba'ya ikili sıkıştırma yapmak istedik. Bunda da başarılı olduk. İyi yapamadığımız şey final paslarıydı. Hızlı hücuma etkili çıkabilseydik sonuç daha iyi olabilirdi. Tabii Galatasaray gibi güçlü bir takım karşısında 1 puan bizim için oldukça önemli. Galatasaray büyük bir takım olduğu için oyuncuların motivasyonu daha iyi oldu. Biraz daha üst sıralara gitmek istiyoruz. Bursaspor ve Gaziantep maçlarının karşılığı yenilgi olmamalıydı. Biz Galatasaray'a Chelsea maçında başarılar diliyoruz" dedi. Kafkas, maçın hakemi ile ilgili de konuşmayacağını, daha önce hakemlerle ilgili çok açıklama yaptığını, ancak bir etkisinin olmadığını anladığını söyledi.
Karabüklü futbolcu Mabiala iyi oynadıklarını belirterek, "Kazanan taraf olabilirdik. Galatasay yarı alanında etkili olamadik. Hakem de buna müsade etmedi. Taraflı bir yönetim sergiledi Galatasaray'dan yana" dedi.
Murat ise takım arkadaşlarını kutladığını ifade etti. Murat, "Son paslarda dikkat etseydik kazanabilirdik. Hakem çok basit faullerde takdir hakkını Galatasaray lehine kullandı. Maçın temposunu arttırmak adına bu olmamalıydı" diye konuştu.

BD (EE/RT)