FENERBAHÇE teknik direktörü Ersun Yanal, maçtan sonra, "Bugünkü oyun ve mücadele uzun zamandır ortaya koyduğumuz oyundan ve mücadeleden çok uzaktı. Belli bir kalitemiz var, o kalitenin altına düşmememiz lazımdı. Şartların her ki takımın için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Futbol iyi sahalarda oynan bir oyundur. Sahalar bozulduğunda karşı takımın bunu fırsat bilip üstünlük kuruyor olması bir mazeret olamaz, siz de buna direnmek zorundasınız. İkinci yarı oyundan düşmedik, koordinasyonu sağlayamadık. Uyum ve ahenk ortada yoktu, disiplin koptukça oyuncuların oyundan uzaklaştığını gördük. Bu tamamen oyundaki koordinasyonla ilgili. Son anlarda pozisyon bulacağız diye kontralardan yediğimiz pozisyonlar vardı. Buna bir daha izin vereceğimizi sanmıyorum" dedi.
Mehmet Topal ise, "Karabükspor'u tebrik ederim. İki takım açısından da zor bir müsabaka oldu. Saha şartları çok kötüydü, biz buzun üstünde oynayabiliyoruz. Bunu bir bahane olarak görmüyoruz. Onlar da bu sahada mücadele etti. Bu durumlarda en az hata yapanlar maçı kazanacaktır. Az hata yapanlar da onlardı. Çivili krampon giymemize rağmen çime girmiyordu. Az hata yapan takım da üç puanı aldı. Bu sahada top oynamak akıl mantık işi değildir. Çok kötü zeminde oynuyorsunuz, iki takım için de çok tehlikeli. Burada her şeyden öncesi futbolcu sağlığı diye düşünüyorum. Daha iyi bir zeminde oynanabilirdi, diye düşünüyorum. Avrupa'daki insanlar bu şartlara daha çok önem gösteriyor" diye konuştu.
Emenike iyi bir karşılaşma olduğunu düşündüğünü ifade ederek, ikinci yarıdaki oyunları nedeniyle maçı kaybettiklerini söyledi.
TOLUUNAY KAFKAS:
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, aldıkları galibiyetin oyuncuların özgüvenini daha da arttırdığını açıkladı, "Son haftalarda ciddi bir çıkışımız vardı. Bunu devam ettirmek olumlu. Fenerbahçe gibi bir camiayı yenmek çok önemli, prestij açısından da çok önemli. Saha zemini konusunda söyleyecek bir şey yok. Torku Konyaspor ve Kayserispor maçını da zor şartlarda oynadık. Doğru değil ise hakem oynatmasın. Kendim kazandım ve kaybettim, diye bir şey söylemem. Biz bu seneki hedefi ilk 10 diye koyduk. Çok gol kaçıran Karabükspor var. Bundan önceki net pozisyanları da atamıyorduk. Çalışmalarımızda bunları telafi etmek istiyoruz. Gerçekçi hedefler koymak lazım" dedi.
Akpala ise, "Bugün kelimenin tam anlamıyla savaştık, bu galibiyeti hak ettik" derken Mabiala, 8 maçtır kaybetmediklerini hatırlattı, "Bugün de bu galibiyeti hak ettik" diye konuştu. BD(MÇ/AÖ)