Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARDEMİR Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Avrupa kupalarına gidebilmeleri için Fenerbahçe’yi yenmek zorunda olduklarını söyledi.
Kardemir Karabükspor, 9 Mayıs Cuma günü deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Fenerbahçe maçını kendileri için olmazsa olmaz bir maç olarak nitelendiren Kafkas, "Avrupa kupalarına gitmek istiyorsak kazanmamız gerekiyor. Şükrü Saraçoğlu’nda şampiyona karşı maç kazanmak çok kolay değil. Kazanmak için zorlayacağız, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Son 2 maçımızı kazanabilirsek hesaplamalarıma göre 3’lü averajla avrupaya biz gideceğiz. Bunun imkanı var ve bunu denemek için her yola başvuracağız. Bugüne kadar ellerinden geleni yapan oyuncularım bu maçta da ellerinden geleni yapacaklar. İyi çalıştık. Kaliteli bir maç olacak" dedi.
Sakatlığı sonrasında karşılıklı olarak sözleşmesi fesh edilen Akpala’yı önümüzdeki sezonda takımda görmek istediğini söyleyen Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı: "Kiralık oyuncularımızında takımda kalmasını istiyorum. Bunun için başkanımıza raporumuzu verdik. Kiralık oyuncularımızın durumuna göre takımımızın yeni bir iskelet oluşturma zorunluluğu var. Ben istiyorum ki Karabükspor’un 5 senesini kurtaracak transferlerin olsun."

BD (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)