KARDEMİR Karabükspor, Pedersen, Sebastien ve Eren Güngör ile yollarını ayırırken, Sivasspor'un oyuncusu Murat Akça'yı transfer etti.
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas bugün basın toplantısı düzenleyerek, ligin ilk yarısını değerlendirdi. Sivasspor maçını kazanmaları durumunda ligin ilk yarısını hedeflediklerinin üzerinde bitireceklerini söyleyen Kafkas, "Bulunduğumuz noktaya çokta kolay gelmedik. Çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Sezon içerisinde yaşadığımız bir takım problemlere rağmen şu anda takımın oyun anlayışı ve geldiği noktadan oldukça memnunum. Oyuncularımın göstermiş olduğu performanstan çok memnunum. Bir başarı varsa tamamen oyunculara aittir" dedi.
Ligin ikinci yarısında tedbiri ellerinden bırakmayacaklarını ifade eden Kafkas, "Birkaç mevkide ciddi eksiklerimiz var. Çünkü ayrılacak oyuncular ve ayrılan oyuncular var. Onların yerlerini doldurmak için de transfer çalışmalarımız var. Orta saha mevkiine bir oyuncu almak için bütün uğraşlarımızı yapacağız. Takıma 4 oyuncuyu katmayı planlıyoruz. Ligin altında bulunanlar aldıkları puanları hak etmiyorlar. İkinci devre bu lig çok daha zor geçecek. Onun için tedbiri elden bırakmadan içeride oynayacağımız 9 maçımızın da avantajını düşünerek hedeflediğimiz yerde ve puanda yapacağımız transferlerle bu ligi bitirmek istiyoruz. Mevkisel olarak takıma bir stoper, bir forvet arkası, bir orta saha, bir sağ kenar oyuncularını mutlaka alacağız. Çalışmalarımız sürdürüyoruz" diye konuştu. MURAT AKÇA TRANSFER EDİLDİ Kafkas, Murat Akça ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığını açıklayarak, şöyle konuştu: "Benim milli takımlardan öğrencim olan Sivasspor'dan Murat Akça'yı transfer ettik. 1990 doğumlu genç bir oyuncu. Çok iyi bir stoper. Karabükspor'a çok faydalı olacak. Genç oyuncuları takıma kazandırmaya devam edeceğim. Bizim harmanımız çok iyi yabancılar ve genç oyuncular. Bu oyuncuları birlikte bir harman yapacağız. Bu takımın geleceğini oluşturmak benim en büyük sorumluluklarımdan biri"
3 FUTBOLCU İLE YOLLAR AYRILDI Kardemir Karabükspor İdari Menajeri Tarık Yurttaş ise, "Sivasspor'dan Murat Akça ile anlaştık. Bizimle idmanlara başladı. Bugün Pedersen, Sebastien ve Eren Güngör'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, kendilerine kulüp bulmalarını söyledik" dedi.